Βάψιμο αυγών

Το βάψιμο αυγών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και την ημέρα της Μεγάλης Πέμπτης μπαίνουμε στην κουζίνα μας και ξεκινάμε όλες τις διαδικασίες που πρέπει έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την ημέρα του Πάσχα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να βάψουμε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο, αφού η φύση μας έχει χαρίσει υπέροχα λαχανικά τα οποία βγάζουν μοναδικά χρώματα και αποφεύγουμε τις χημικές βαφές που πωλούνται στο εμπόριο! Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες έχουν δημιουργήσει πολύ καλές βαφές και δε βλάπτουν (για να μην είμαστε αφοριστικοί).

Πάμε να δούμε με ποια λαχανικά και όχι μόνο, πρέπει να συνεργαστείς έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα χρωματιστά αυγά σου!

Μωβ λάχανο : Τρεις κούπες ψιλοκομμένο μωβ λάχανο τις οποίες βράζεις για 30 λεπτά! Ρίχνεις τα αυγά σου μέσα στο μείγμα και τα αφήνεις όλη τη νύχτα! Θα βγουν μπλε!

Κουρκουμάς : Ανακατεύεις σε ένα μπολ με νερό 5 κουταλιές και βάζεις τα αυγά σου για όλο το βράδυ μέσα στο μείγμα! Ρίχνεις και δυο κουταλιές λευκό ξύδι! Θα βγουν κίτρινα!

Παντζάρια : Βράζεις τα κεφάλια 5 παντζαριών και ρίχνεις στο μείγμα τα αυγά σου και βράζεις για 8 λεπτά! Αφήνεις για όλη τη νύχτα και ρίχνεις δυο κουταλιές ξύδι! Θα βγουν κόκκινα!

Σπανάκι : Βράζεις 4 κούπες σπανάκι για 20 λεπτά και ρίχνεις τα αυγά για άλλα 8! Αφήνεις όλη τη νύχτα και το πρωί θα δεις πως θα έχουν γίνει πράσινα!

Φρόντισε όλα τα αυγά που θα επιλέξεις να έχουν λευκό κέλυφος διότι αν είναι καφέ θα έχεις πιο σκούρες αποχρώσεις και όχι το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Το ξύδι παίζει σημαντικό ρόλο διότι “κλειδώνει” το χρώμα και αν θέλεις να γυαλίζουν θα τα περάσεις με λίγο ελαιόλαδο αφού έχουν στεγνώσει καλά!

Τσέκαρε και αυτά: