Εύα Καϊλή

Αφού αποφυλακίστηκαν όλα σχεδόν τα προσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση “Qatargate”, έφτασε η στιγμή για την Εύα Καϊλή να ακούσει από το στόμα του δικηγόρου της πως θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι μετά από 9 μήνες.

Οι δικηγόροι της ευρωβουλευτή, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει τριγμούς σε όλη την Ευρώπη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί, της ανακοίνωσαν πως θα επιστρέφει στο σπίτι της και θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι ενώ θα πρέπει να κάνει κάποια άλλα πράγματα για να μπορέσει να ζήσει μακριά από τη φυλακή, χωρίς όμως αυτά να έχουν ανακοινωθεί.

O Σβεν Μαρί – ο οποίος θεωρείται σκληροπυρηνικός δικηγόρος – επιβεβαίωσε πρώτος στο Euronews πως η πολιτικός θα βρεθεί σπίτι της.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε την είδηση και πολλοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν με την αποφυλάκιση διότι ανακοινώθηκε προτού πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εμφάνιση της πολιτικού στο δικαστήριο.

Η σύλληψη και οι δύσκολες ώρες

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου μετά από τις ενδελεχείς έρευνες που έκαναν οι βέλγικες αρχές και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Συνελήφθησαν επίσης ο σύντροφο της, Φράντσέσκο Τζιόρζτι και άλλα τρία πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν και για 4 μήνες έμεινε εκεί έχοντας μια και μόνο αγωνία! Την υγεία και την ασφαλείας του παιδιού της!

H βελγική αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε χρήματα τα οποία βρέθηκαν σε σπίτια και γραφεία.

H πολιτικός ήταν το τελευταίο πρόσωπο το οποίο αποφυλακίστηκε και είχε σχολιαστεί έντονα το γεγονός πως την άφησαν ελεύθερη τελευταία ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα είχαν αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα.

Oι εξελίξεις είναι πολλές στην υπόθεση και αναμένεται να δούμε πολλά ακόμη.

Τσέκαρε και αυτά: