Γαλλία

Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε για μια ακόμη φορά στους δρόμους του Παρισιού στη Γαλλία, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του νέου συνταξιοδοτικού που φέρνει στο προσκήνιο η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι θέλησαν να δείξουν πως κάποια σύμβολα του καπιταλισμού πρέπει να “πέσουν”.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όπως μεταδίδει το BFMATV, περισσότεροι από 300.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους και υπήρξαν διαδηλωτές – περίπου 440 άτομα – τα οποία άναψαν φωτοβολίδες και έριξαν καπνογόνα λέγω από τα γραφεία του οίκου Louis Vuitton καθώς ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του καπιταλισμού.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές συνεχίζουν να επικρίνουν το σχέδιο του Μακρόνησο που αφορά στην αύξηση του ελάχιστου ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη από τα 62 κι συνεχίζονται τα καλέσματα για διαδηλώσεις καθημερινά.

Η Γαλλία τον τελευταίο μήνα βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές καθώς ο κόσμος είναι εξαγριωμένος με όσα αποφασίζει η κυβέρνηση Μακρόν και ζητούν να μην αυξηθεί το όριο! Ωστόσο, η κυβέρνηση παρουσιάζεται ανένδοτη και δεν έχει σκοπό να ακούσει τα αιτήματα διότι θεωρεί πως μόνο καλό θα κάνει με το νέο νομοσχέδιο.

 

Τσέκαρε και αυτά: