Γιαούρτι

Γιαούρτι: Ένα σωστό και καλό πρωινό είναι η βάση για να έχουμε ενέργεια μέσα στη μέρα μας και να έχουμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, όμως είναι κάποιες τροφές που πέρα από θρεπτικές είναι και απαραίτητες για την υγεία μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μεταξύ εκείνων των τροφών είναι το γιαούρτι έχει πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό:

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού γιαουρτιού είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιοδιαθέσιμες πρωτεΐνες, και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λακτόζη, έτσι μπορούν να το καταναλώσουν άτομα διαβητικά και αλλεργικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Παράλληλα, τα προβιότικα βοηθάνε στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, διευκολύνουν την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων στο σώμα εξισορροπούν τον μεταβολισμό και μειώνουν το πρήξιμο της κοιλιάς.

Επίσης, το ελληνικό γιαούρτι έχει υψηλή συγκέντρωση μετάλλων, όπως το ασβέστιο και υδατοδιαλυτές βιταμίνες της ομάδας Β και βιταμίνη Α. Το αμινοξύ της θελευκίνης, που αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και μειώνει την ανάγκη για να τρώμε συνεχώς, και γι’ αυτό το λόγο ο γιαούρτι είναι κατάλληλο σε δίαιτες για απώλεια βάρους, αλλά και για όσους θέλουν να είναι χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τσέκαρε και αυτά:

Σκυλιά: Golden Retriever απολαμβάνει τα “Χρόνια Πολλά”

Talk to Me: Μία ταινία που σίγουρα θα σε τρομάξει