Σπίτι

Το σπίτι μας είναι το μέρος που περνάμε αρκετό χρόνο και θέλουμε να νιώθουμε άνετα, αλλά και να χαλαρώνουμε.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να το διακοσμήσουμε, οπότε σας έχουμε μερικές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν.

Βρες το στιλ που σου ταιριάζει

Πριν πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις την διακόσμηση που αρέσει σε εσένα, καθώς ακόμα και από περιοδικό να έχει βγει το σπίτι σου, δεν θα νιώσεις άνετα αν δεν είναι στα δικά σου μέτρα. Καλό είναι να ψάξεις για ιδέες που σε εκφράζουν, και δείχνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου. Μόνο έτσι θα φτιάξεις το σπίτι που ονειρεύεσαι.

Μελέτησε τον χώρο σου

Η διαρρύθμιση του χώρου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη διακόσμηση. Έτσι καλό είναι να “μάθεις” τον χώρο σου τις διαστάσεις, το φωτισμό και τη γεωμετρία του σπιτιού για να μπορέσεις να τοποθετήσεις τα έπιπλα στα κατάλληλα σημεία.

Βάλε “μπροστά” τις ανάγκες σου

Η καθημερινότητά σου είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στη διακόσμηση ενός σπιτιού και επηρεάζει τα χρώματα και τα υφάσματα στην επιλογή των επίπλων. Δηλαδή, αν έχεις παιδιά ή κάποιο κατοικίδιο, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς τι μπορεί να προκαλέσει στα έπιπλα και να πορευτείς βάσει αυτού. Αν δουλεύεις από το σπίτι, πρέπει να φτιάξεις έναν χώρο που να σε εμπνέει και να μπορείς να δημιουργήσεις και να είσαι παραγωγικός.

Υπολόγισε το budget σου

Πριν προχωρήσεις στις αγορές, όρισε ένα budget έτσι ώστε να μην ξεφύγεις από αυτό και να μπορέσεις να αναζητήσεις τα κατάλληλα αντικείμενα στην τιμή που “σηκώνει” η τσέπη σου.

Κάνε μίξη από διάφορα στιλ

Αν δεν μπορείς να κατασταλάξεις στο τι είναι αυτό που ταιριάζει σε εσένα και την αισθητική σου μπορείς να αναμίξεις διάφορα στιλ. Μπορείς να δεις από το pinterest ή από περιοδικά για να πάρεις ιδέες και να φτιάξεις ένα κλασικό σπίτι με μοντέρνες λεπτομέρειες ή το αντίθετο.

Τσέκαρε και αυτά:

Σκυλιά: Golden Retriever απολαμβάνει τα “Χρόνια Πολλά”

Talk to Me: Μία ταινία που σίγουρα θα σε τρομάξει