Σερίνα Γουίλιαμς

Οι Βίνους και Σερίνα Γουίλιαμς συζητούν για την ταινία με θέμα τη ζωή τους – «King Richard» – σε νέα συνέντευξή τους στο Harper’s Bazaar.

H Βίνους Γουίλιαμς έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο στο τένις το 1994. Η αδερφή της Σερίνα Γουίλιαμς την ακολούθησε το 1995. Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, οι αδερφές Γουίλιαμς όχι μόνο κυριαρχούν στον κόσμο του τένις αλλά πρωταγωνιστούν και στην αθλητική και ποπ κουλτούρα.

Στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία, που αφηγείται το πώς οι δύο αδερφές έγιναν σούπερ σταρ του τένις προπονούμενες από τον εκλιπόντα πατέρα τους, Ρίτσαρντ, πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Σμιθ, Σάνια Σίντνεϊ και Ντέμι Σίνγκλετον.

Η Βίνους Γουίλιαμς αναφέρει στη συνέντευξη πώς η ταινία διεύρυνε το φάσμα του πώς τις βλέπει ο κόσμος: «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι σκέφτονταν καν τι συνέβαινε πριν γίνουμε επαγγελματίες».

«Αυτή δεν είναι μια ταινία για το τένις. Είναι μια ταινία για την οικογένεια» τονίζει η Σερίνα Γουίλιαμς.

«Νομίζω ότι η οικογένειά μας είναι μοναδική για εμάς τις ίδιες. Προφανώς είμαστε μια αφροαμερικανική οικογένεια και είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να βλέπουν τις αφροαμερικανικές οικογένειες σε αυτή τη δυναμική… να έχουν πρότυπα.. Η οικογένειά μας ήταν εξαιρετικά μοναδική».

«Είμαι ονειροπόλα και αγαπώ τη Marvel. Νομίζω ότι η ταινία “ King Richard” είναι σαν το «Iron Man» και ότι υπάρχουν ακόμα άλλες ιστορίες γύρω από αυτή» αναφέρει η Σερίνα Γουίλιαμς.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις παρατηρεί πως η ταινία δείχνει τον πατέρα τους με τρόπο που συχνά δεν εμφανίζονται οι πατέρες με παιδιά στον αθλητισμό: «Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν αυτή τη διαφορετική ιστορία για πατέρες που έχουν παιδιά αθλητές, ειδικά στο τένις, που είναι πραγματικά αυταρχικοί. Ο πατέρας μου δεν ήταν».

«Όλοι λένε: “ Λοιπόν, πώς παίζεις τένις τόσο καιρό;”. Είναι επειδή δεν μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον όπου υπήρχε κάτι που αποστρεφόμασταν» υπογραμμίζει.