Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2023

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2023 :Μια γιορτή που αφορά όλον τον πλανήτη γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου και χιλιάδες ζευγάρια σε πολλές χώρες της Γης επιλέγουν να δώσουν ακόμη περισσότερη σημασία στο ταίρι τους της συγκεκριμένη μέρα και να ανταλλάξουν δώρα όπως είναι τα λουλούδια και οι σοκολάτες κρι η Goοgle για μια ακόμη χρονιά γιορτάζει με ένα από τα γνωστά της doodle.

MΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Την ημέρα των ερωτευμένων πολλά είναι τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία και τα εστιατόρια που βλέπουν αύξηση του τζίρου τους καθώς οι άνδρες και οι γυναίκες επιλέγουν τα συγκεκριμένα μέρη για να προμηθευτούν τα δώρα τους ή να ορίσουν ένα ραντεβού.

Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να μην είναι γιορτή που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά σε κάποια μέρη όπως είναι οι μουσουλμανικές χώρες δεν επιτρέπεται ο εορτασμός του διότι θεωρούν πως ενισχύει το προγαμιαίο σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, σε πόλεις όπως είναι το Παρίσι και το Λονδίνο διοργανώνονται μεγάλα events και υπάρχουν ζευγάρια τα οποία ανταλλάζουν όρκους αιώνιας αγάπης με την ένωση τους σε ένα γάμο. Άλλοι, βέβαια, κάνουν πρόταση γάμου εκείνη την ημέρα.

Όπως και να έχει, είναι μια μέρα που έχει θετικό πρόσημο και μόνο να τη χαρούμε πρέπει! Έχουμε , δεν έχουμε σχέση!

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος

Ο αγαπημένος άγιος των απανταχού ερωτευμένων ήταν ένας ιερέας στη Ρώμη ο οποίος παρείχε βοήθεια σε όσους Χριστιανούς ήταν εκδιωγμένοι από τις περιοχές που ζούσαν. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις Άγιοι Βαλεντίνοι που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τις 14 Φεβρουαρίου.

Ο ιερέας που βοηθούσε τους Χριστιανούς μαρτύρησε και θάφτηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Πόντε Μιλβίο και από το 496 γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε κατακόμβες και στη εκκλησία του Σαν Βαλεντίνα βρίσκονται υπολείμαματα του ενώ το λουλουδοσκέσπαστο κρανίο του βρίσκεται στη βασιλική της Σάντα Μαρία στη Ρώμη. Υπάρχουν και λείψανα τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Δουβλίνου στην καρμελίτικη Εκκλησία Γουαϊφράιαρ Στρίτ.

Ο δεύτερος Άγιος Βαλεντίνος ήταν ένας επίσκοπος από το Τέρνι της Ιταλίας – ονομαζόταν παλιά Ιντεράμνα – και τάφηκε κατά μήκος της πόλης. Ενώ ο τρίτος ήταν ένας άγιος ο οποίος μαζί με έναν μεγάλο αριθμό συντρόφων μαρτύρησε σε επαρχία που ήλεγχαν οι Ρωμαίοι στην Αφρική.

Tσέκαρε και αυτά: