Καθαρά Δευτέρα 2023

Καθαρά Δευτέρα 2023 : Την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής όλοι μας επιλέγουμε να βρεθούμε σε κάποιο μαγαζί ή στο σπίτι για να απολαύσουμε θαλασσινά εδέσματα και ένα από αυτά είναι τα μύδια, το οποία είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τα μύδια είναι πολύ θρεπτικά καθώς περιέχουν πρωτεΐνη και είναι πολύ χαμηλά σε λίπος, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο υγιεινά!

Τα συγκεκριμένα οστρακοειδή μπορεί να είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων, αλλά πρέπει αν είσαι προσεκτικός/η γιατί μπορεί να έχεις κάποια αλλεργία! Επομένως θα πρέπει να κάνεις μικρή κατανάλωση αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και να είσαι σίγουρος/η πως δε θα πάθεις τίποτα.

Τι πρέπει να κάνεις :

  • Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα μύδια και ρίχνεις κρύο νερό!
  • Πάνω στα μύδια θα δεις “τριχούλες” οι οποίες μοιάζουν με μουστάκι και το τραβάς προς τα πάνω και το αφαιρείς.
  • Με ένα βουρτσάκι καθαρίζεις το κέλυφος για να φύγουν και άλλες τριχούλες και ξεπλένεις ξανά με καθαρό νερό. Τα βάζεις σε ένα άλλο μπολ και ετοιμάζεσαι για μαγείρεμα.

Πώς μπορείς να αχνίσεις τα μύδια

Ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους για να καταναλώσεις τα μύδια είναι αυτά που λέμε “αχνιστά”. Και είναι πολύ εύκολο να τα πετύχεις αρκεί να κάνεις κάποια πράγματα.

Τα ανοίγεις και τα βάζεις καθαρισμένα σε μια κατσαρόλα. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και δυναμώνει τη φωτιά για 3-4 λεπτά και κουνάς την κατσαρόλα από τα χερούλια που υπάρχουν δεξιά και αριστερά.

Όταν ανοίξουν όλα τα μύδια τα βγάζεις από τη φωτιά και είναι έτοιμα για να κάνεις και άλλες παρασκευές.

Υπάρχουν πολλές συνταγές τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να τα φας ενώ είναι μαγειρεμένα και να ρίξεις λεμόνι! Υπέροχος τρόπος!

Τσέκαρε και αυτά: