Κάτια Ταραμπάνκο

To μοντέλο και ηθοποιός, Κάτια Ταραμπάνκο, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη “Ζήσε Αλλιώς”, όπου μίλησε για την ψωρίαση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Καθισμένη σε σκαμπό απέναντι από την παρουσιάστρια και τον Κωνσταντίνο Δέδε, αναφέρθηκε στο αυτοάνοσο νόσημα το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικό τςη σώμα στην ηλικία των 14 ετών.

“Μου εμφανίστηκε πρώτη φορά στα 14, όταν έπεσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Δεν ήταν στους αγκώνες και τα άκρα που ήταν το κλασικό. Είχα παντού, με αποτέλεσμα να είναι αντιαισθητικό και είχα και τη φαγούρα. Ήμουν στην εφηβεία μου τότε, στα πρώτα βήματα του μόντελινγκ”. 

Στην συνέχεια των δηλώσεων της ανέφερε πως το έψαξε πολύ με τους γονείς της:

“Ήταν παντού, τρέχαμε από γιατρό σε γιατρό και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς ήταν αυτό. Οι γιατροί τελικά, το ονόμασαν σταγονοειδή ψωρίαση. Το αντιμετώπισα με κρέμες κι η επόμενη φορά που εμφανίστηκε ήταν στα 19 μου, μετά από ένα ταξίδι στην Ινδία. Είχα πάρει 12 κιλά εκεί. Η αύξηση κιλών πυροδοτεί το θέμα της ψωρίασης. Επειδή πήγαινα πάλι σε γιατρούς, έμεινα έξι μήνες εκτός δουλειάς, γιατί είναι φυσιολογικό ένας φωτογράφος να μη θέλει να κάνει ρετούς σε ένα σώμα, γεμάτο σπυράκια. Εκεί με βοήθησε η ομοιοπαθητική. Ψυχολογικά ήμουν χάλια”. 

Η Κάτια Ταραμπάνκο θέλησε να τονίσει πως πρόκειται για ένα αυτοάνοσο το οποίο είναι “δικό της” και εμφανίζεται όποτε εκείνο θέλει χωρίς να την προειδοποιεί.

“Είναι ταμπού στην εποχή μας. Πρέπει αυτή η λέξη να συνδεθεί απλά με κάτι που είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται. Είναι δικό μου, είναι μόνο σε εμένα και δυστυχώς, μερικές φορές έρχεται και φεύγει, όποτε αυτό θέλει. Είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται”. 

Το μοντέλο ανέφερε πως έχει να εμφανιστεί από τα 19 της χρόνια της και τώρα είναι 26 ετών. Κάνει συνεδρίες με τον ψυχολόγο της, κάνει διατροφή και προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση.

Τσέκαρε και αυτά: