Κοκορέτσι στο φούρνο

Το κοκορέτσι στο φούρνο μπορεί να γίνει “λουκούμι” και μερικές φορές γίνεται πιο νόστιμο από αυτό που σουβλίζεται για πολλές ώρες μαζί με το αρνί, το Πάσχα! Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κόλπα για να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Το κοκορέτσι είναι από τα εδέσματα που απολαμβάνει ο περισσότερος κόσμος την ημέρα του Πάσχα. Σουβλίζεται μαζί με το αρνί και είναι ένας πολύ εκλεκτός μεζές για όσους έχουν αδυναμία στο αρνίσιο συκώτι. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε όλη την ευκολία της σούβλας και πρέπει να επιστρατεύσουμε τον φούρνο μας για να αναλάβει το δύσκολο έργο του ψησίματος.

Για να ψήσεις το κοκορέτσι στο φούρνο πρέπει να γνωρίζεις κάποια μικρά μυστικά, έτσι ώστε να βγει πεντανόστιμο! Και πίστεψε μας, δε θα ζηλέψεις τη σούβλα!

Ποια είναι τα μυστικά

  • Βάλε το κοκορέτσι σου σε λαδόκολλα και “σφράγισε” το! Μετά από 50 λεπτά ψησίματος, άνοιξε τη λαδόκολλα και άφησε το να ψηθεί για 20 λεπτά! Μην ξεχνάς πως θα πρέπει να είναι σε μικρά κομμάτια το κοκορέτσι σου για να ψηθεί καλά στο φούρνο διότι δεν έχεις μεγάλο χώρο!
  • Δεν βάζεις τίποτα για να το νοστιμίσεις! Μόνο αλάτι και πιπέρι! Αν βάλεις μπαχαρικά από την αρχή, το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να το κάνεις πιο “σκληρό”!
  • Το λεμόνι δεν είναι σύμμαχος ενώ ψήνεται! Θα σου “κάψει” το εξωτερικό και το εσωτερικό του δε θα ψηθεί καλά!

EXTRA TIPS : Για να έχεις ένα τέλειο κοκορέτσι, θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά τα έντερα και το συκώτι! Εκτός, και αν έχεις παραγείλει από τον χαάσπη σου το κοκορέτσι!

Μην έχεις σε υψηλή θερμοκρασία το φούρνο σου! Ξεκίνα με 170 βαθμούς και προς το τέλος του ψησίματος, ανέβασε στους 180 βαθμούς!

Kαλά ψησίματα και να έχουμε όλοι ένα υπέροχο Πάσχα!

Τσέκαρε και αυτά: