Κόμης Δράκουλας

Ο Κόμης Δράκουλας είναι μια μυθολογική φιγούρα η οποία έχει τρομάξει ανά τους αιώνες τον κόσμο και στο Χόλιγουντ θεωρείται ένας ρόλος ο οποίος μπορεί να απογειώσει την καριέρα ενός ηθοποιού!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ως γνωστόν, πηγή έμπνευσης για να δημιουργηθεί αυτό το μυστήριο πλάσμα που πίνει αίμα “χτυπώντας” τον λαιμό του θηράματος του για να μπορέσει να μείνει για πάντα νέος, ήταν ο Βλαντ ο Παλουκωτής.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Analytical Chemistry, οι ερευνητές ανακάλυψαν μέσω χημικής ανάλυσης των γραμμάτων του Βλαντ πως έπασχε από μια σπάνια ασθένεια η οποία ονομάζεται “αιμολακρία“. Στη συγκεκριμένη ασθένεια το βασικό σύμπτωμα είναι πως παρουσιάζεται αίμα στα δάκρυα του ανθρώπου που τη φέρει.

Ο Βλαντ ο Παλουκωτής ο οποίο φέρεται να έσφαξε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους και έπειτα τους παλούκωσε, είχε άφησε πίσω του γράμματα τα οποία εξετάζουν διαρκώς ερευνητές και ιστορικοί! Οι επιστήμονες εξέτασαν τα γράμματα και μέσω πρωτεϊνών και μορίων που άφησε ο Βλαντ μέσω της αφής, κατάφεραν να κάνουν αναλύσεις και να ανακαλύψουν σπουδαία πράγματα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τρία γράμματα από το 1457 και ανακαλύψαν πρωτεΐνες και πεπτίδια τα οποία τους έδωσαν σημαντικά στοιχεία! Δυο από τις πρωτεΐνες που ανιχνεύτηκαν φανέρωσαν μια αναπνευστική ανωμαλία η οποία φέρεται να προκάλεσε χρόνια φλεγμονή στους πνεύμονες του.

Σε ιστορικά αρχεία υπήρχαν αναφορές πως ο Βλαντ ο οποίος με τα χρόνια έγινε ο Κόμης Δράκουλας, πως έκλαιγε αίμα και από ότι φαίνεται υπήρχε μια δόση αλήθειας!

Τσέκαρε και αυτά: