Λιχαδονήσια

Η Ελλάδα έχει “παραδεισένιες γωνιές” και μια από αυτές είναι τα Λιχαδονήσια τα οποία χαρακτηρίζονται ως οι “Σεϋχέλες” της χώρας! Και αν δεν τα έχεις επισκεφτείς, πρέπει να γίνει σύντομα!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Πρόκειται για 7 ακατοίκητες νησίδες οι οποίες διαθέτουν χρυσαφένια άμμος και βρίσκονται ανάμεσα στη Βόρεια Εύβοια και την ακτή της Φθιώτιδας.

Την ονομασία τους την έχουν πάρει από τον οικισμό της Λιχάδας στη Βόρεια Εύβοια και αυτός βρίσκεται απέναντι τους από την πλευρά του ευβοϊκού κόλπου. Η άλλη πλευρά τους βρέχεται από τον Μαλιακό και τα Καμένα Βούρλα είναι η περιοχή “που κοιτάζει τα όμορφα νησάκια”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lichadonisia.greece

Η Μονολιά είναι η μεγαλύτερη νησίδα και σε αυτή που οι περισσότεροι πηγαίνουν, όμως υπάρχουν και η Μεγάλη Στρογγυλή, η μικρή στρογγυλή, το Στενό, η Βαγιά, το Λιμάνι, ο Βορηάς.

Πώς θα πας στα Λιχαδονήσια

Αν είσαι από τα πλάσματα που θέλουν να επισκεφτούν αυτά τα νησάκια και να κολυμπήσει στα “εξωτικά νερά” υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι!

Αν φεύγεις από Αθήνα, τότε θα πας μέσω Φθιώτιδας για να φτάσεις στα Καμένα Βούρα και θα κάνεις περίπου 2 ώρες. Έπειτα με καραβάκια θα περάσεις απέναντι στα νησάκια και θα χρειαστείς 35 λεπτά για τη διαδρομή.

Επίσης μπορείς να μεταβείς στα νησάκια μέσω Λιχάδας και θα χρειαστείς 4 ώρες περίπου ενώ μπορείς να πάρεις καραβάκι και από το παραλιακό χωριό της Εύβοιας, τον Άγιο Γεώργιο!

Πρέπει να ξέρεις πως το καλοκαίρι υπάρχει αυξημένη κίνηση, επομένως θα πρέπει να ξεκινήσεις σχετικά νωρίς το ταξίδι σου για να μην ταλαιπωρηθείς!

Τι θα κάνεις

Με τα καραβάκια θα κάνεις μια περιήγηση στα νησάκια και τα περισσότερα θα σε αφήσουν την Μονολιά όπου υπάρχει μια υπέροχη παραλία και θα μπορέσεις να απολαύσεις τον καφέ σου και τα ουζάκια σου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lichadonisia.greece

Στο μικρό Λιχαδονήσι υπάρχει επίσης οργανωμένη παραλία όπου μπορείς να απολαύσεις διαφόρων ειδών εδέσματα και να κάνεις το μπανάκι σου!

Θα απολαύσεις τα πανέμορφα τοπία και τα κρυστάλλινα νερά! Πίστεψε μας!

Τσέκαρε και αυτά: