μινιμαλισμός

Υπάρχουν πάρα πολλά στιλ διακόσμησης και ο μινιμαλισμός προσφέρει μία απλότητα και μία ηρεμία στο σπίτι, που πολλές φορές χρειαζόμαστε.

Πέρα από την οπτική και αισθητική πλευρά, η βαθύτερη έννοια του μινιμαλισμού είναι η σαφήνεια, η επίγνωση και η σκόπιμη αφαίρεση του περιττού.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μπορεί να θέλετε να κάνετε το σπίτι σας μίνιμαλ, ωστόσο να μην γνωρίζετε πώς ή απλώς να χρειάζεστε μερικές ιδέες, έτσι σας έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές.

Declutter and Streamline

Το βασικό χαρακτηριστικό του μινιμαλισμού είναι η απλότητα και να προσφέρει στο μάτι μία αίσθηση ότι όλα είναι τακτοποιημένα και πως δεν υπάρχει συμφόρηση.

Με αυτή τη λογική, καλό θα είναι να αφαιρέσετε από το σπίτι σας τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και να αφήσετε μόνο όσα χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να πάρετε έπιπλα με καθαρές γραμμές και πολυλειτουργικά κομμάτια για περισσότερο χώρο.

Ουδέτερα χρώματα

Ο μινιμαλισμός είναι ο “κολλητός” του λευκού και του μπεζ, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γενικά συνδυασμούς χρωμάτων με γκρι, γήινες και παστέλ αποχρώσεις.

Ποιότητα αντί για ποσότητα

Όπως προαναφέραμε, το “κλειδί” για μία μίνιμαλ διακόσμηση είναι να έχεις μόνο όσα χρειάζεσαι. Έτσι, αντί να πάρεις πολλά διακοσμητικά και έπιπλα, επέλεξε λίγα και καλά.

Αφήστε κενό χώρο

Είναι λογικό, όταν βλέπουμε έναν κενό χώρο να θέλουμε να τον γεμίσουμε για να μην φαίνεται το σπίτι μας άδειο, ωστόσο τα άδεια τμήματα στα σπίτια προσφέρουν μια αίσθηση ανοιχτότητας και ηρεμίας.

Τσέκαρε και αυτά:

Smoothie με ρόδι: Πώς να το φτιάξεις και τα οφέλη στην υγεία 

Απολλεών: Από πού βγαίνει το ψευδώνυμο