Μουσικά όργανα

Τα μουσικά όργανα και γενικότερα η μουσική είναι πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή ενός παιδιού και τα οφέλη φανερώνονται καθώς μεγαλώνουν, σύμφωνα με έρευνα.

Ερευνητές οι οποίοι ανέλυσαν τις ζωές περισσότερων από 400 ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, παρατήρησαν πως περίπου το 40% έπαιζε ένα μουσικό όργανο από μικρή ηλικία και η υγεία του εγκεφάλου τους ήταν σε πολύ καλά επίπεδα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η έρευνα έγινε σε ανθρώπους των ηλικιών 70-82 ετών όπως αναφέρει η Daily Mail και παρατηρήθηκε πως σε μια σειρά από τεστς, όσοι είχαν ασχοληθεί με τη μουσική από τα παιδικά τους χρόνια, λειτπυργούσαν πιο γρήγορα εγκεφαλικά σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι μικρά αλλά θεωρούνται σημαντικά ενώ ρόλο έπαιξε και ο τρόπος με τον οποίο συνέχισαν τη ζωή τους. Αν κάπνιζαν, αν σπούδασαν και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο “Psychology and Aging”, και τα συμπεράσματα δείχνουν πως όσοι ασχολούνται με τα μουικά όργανα αναπτύσουν ικανότητες οι οποίες μένουν με το πέρασμα των χρόνων στο μυαλό και τους βοηθούν να προχωρήσουν σημαντικά.

Η Dr Judith Okely, η οποία ηγήθηκε της έρευνας που έγινε στο Edinburgh Napier University, είπε πως είδαν τα αποτέλεσματα ως μια πολύ ωραία αρχή για να γίνουν περισσότερες έρευνες που αφορούν στη μουσική εμπερία που έχει ο κάθε άνθρωπος μέσα στη ζωή του και πως μπορεί να επηρρεάσει το υγιές γήρας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 420 άτομα γεννημένα από το 1936 στο Εδιμβούργο και στην ευρύτερη περιοχή της Σκωτίας.

Ανάμεσα σε αυτούς 167 άτομα έπαιζαν μουσική ενώ 39 άτομα στην ηλικία των 82 ετών συνέχιζαν ακόμη.

Με λίγα λόγια, η μουσική μπορεί να βοηθήσει να γεράσουμε πιο καλά και με λιγότερη ταλαιπωρία!

Τσέκαρε και αυτά: