Νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες έχουν προκαλέσει χαμό καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν προβάλλει σθεναρά την αντίθεση τους με τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση! 

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η νέα προσθήκη που θα γίνει στη ζωή μας προβλέπει πως μέχρι το 2026 θα πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες την ταυτότητα τους η οποία είναι σε μορφή κάρτας.

Τα στοιχεία τα οποία θα βρίσκονται στις νέες ταυτότητες είναι:

Εμπρόσθια πλευρά: Φωτογραφία κατόχου, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας,Επώνυμο, Όνομα, Φύλο, Ημ. Γέννησης, Ιθαγένεια, Ημ. Έκδοσης, Ημ. Λήξης, Αρχή Έκδοσης, Υπογραφή Κατόχου.

Πίσω πλευρά: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ομάδα αίματος (προαιρετικά), Ύψος (υποχρεωτικά από το 24ο έτος). Εφόσον αποφασισθεί σχετικά, έχει προβλεφθεί χώρος για να τυπωθεί ο Προσωπικός Αριθμός πολίτη.

Η τεχνολογία RFID

Στις ταυτότητες που θα εκδοθούν υπάρχει μια τεχνολογία η οποία ονομάζεται RFID και σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χρησιμοποιείται για την ανέπαφη επικοινωνία με τις συσκευές ανάγνωσης:

“Το RFID είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification. Η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων». Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για την ανέπαφη επικοινωνία του μέσου αποθήκευσης με τις συσκευές ανάγνωσης (readers). Ειδικότερα, το μέσο αποθήκευσης των Δελτίων Ταυτότητας επικοινωνεί με τους αναγνώστες μέσω πρωτοκόλλου NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου). Τεχνολογία που υπάρχει στο σύνολο των “έξυπνων κινητών”. Η δυνατότητα ανάγνωσης δηλαδή του μέσου αποθήκευσης παρέχεται μόνο όταν το δελτίο έρθει σε πολύ κοντινή απόσταση (λίγων εκατοστών) από τον αναγνώστη”.

Τσέκαρε και αυτά: