Νεότητα

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κάποιο ελιξίριο για τη νεότητα, έτσι ώστε να μείνουμε για πάντα νέοι, ωστόσο μπορούμε να φαινόμαστε νεότεροι.

Πρώτο και κύριο, σημαντικό δεν είναι μόνο να φαίνεσαι αλλά και να αισθάνεσαι νέος, ωστόσο εμείς θα επικεντρωθούμε στο εξωτερικό κομμάτι.

Νεότητα – Πώς να φαίνεσαι νεότερος

Γυμναστική

Η συστηματική γυμναστική έχει τεράστια σημασία για να φαίνεσαι πιο νέος. Μπορείς να κάνεις 30 λεπτά σωματική άσκηση μέτριας έντασης, τις περισσότερες φορές την εβδομάδα και να βρίσκεις τρόπους να διαχειριστείς το άγχος με φυσικό τρόπο, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα.

Υγιεινή διατροφή

Η ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα για να φαίνεσαι πιο νέος, όπως επίσης η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης. Μπορείς επίσης να ελαττώσεις επεξεργασμένα τρόφιμα, τα λίπη και την πολλή ζάχαρη.

Ύπνος

Όσο σημαντική είναι η διατροφή, άλλο τόσο είναι και ο ύπνος, ενώ ένας ενήλικας χρειάζεται 7 με 8 ώρες για να ξεκουραστεί πλήρως. Η χρόνια στέρηση ύπνου “φέρνει” την πρόωρη γήρανση.

Θετική ενέργεια και σκέψη

Το να βλέπεις την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων είναι κάτι που θα σε κρατήσει νέο, ενώ στη ζωή καλό είναι να επικρατεί μία αρμονία. Για παράδειγμα την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τον καλό ύπνο, τις υγιεινές επιλογές γευμάτων και τη χαλάρωση.

Μασάζ

Μία τεχνική μασάζ που βοηθάει στην γήρανση είναι το Abhyanga, που περιλαμβάνει κυκλικές κινήσεις, αλλά κι ελεγχόμενες διατάσεις, χαλαρώνοντας το σώμα, με συγκεκριμένο ρυθμό. Είναι μία αρχαία πρακτική που ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και τη χαλάρωση των μυών, μειώνοντας αποτελεσματικά την κούραση.

Τσέκαρε και αυτά:

Αστέρας Βουλιαγμένης: Το brunch menu του Matsuhisa Athens

Ύπνος: Πώς να κοιμάσαι καλύτερα