Νόσος Χ

Η νόσος X έχει αρχίσει να συζητιέται πού έντονα τις τελευταίες μέρες και παρόλο που δεν έχει βρεθεί κάποιος ιός ή βακτήριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να είναι προετοιμασμένες όλες οι χώρες σε περίπτωση που ξεσπάσει μια νέα πανδημία!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Η Ματίνα Παγώνη ήταν από του πρώτους που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα, και τη σκυτάλη παίρνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος μας συστήθηκε εν μέσω πανδημίας και σύμφωνα με όσα αναφέρει είναι σαν να περιμένουμε έναν “μεγάλο σεισμό”.

Ο καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η νόσος X είναι ένα θεωρητικό σενάριο το οποίο συζητά από το 2018 ο ΠΟΥ και φέρεται πως η νέα πανδημία που ενδεχομένως να προκύψει να είναι 70% πιο θανατηφόρα από αυτή του 2019.

“Δεν ξέρουμε πόσο κοντινό είναι το σενάριο αυτό αλλά είναι πιθανό, σαν να περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό. Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Δεν ξέρουμε πότε. Οι πανδημίες συμβαίνουν ξανά και ξανά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να σχεδιάζουμε το σύστημα υγείας και τις ανάγκες που υπάρχουν. Το υγειονομικό προσωπικό θέλει πάνω από δέκα χρόνια για να εκπαιδευτεί”. 

Ο ΠΟΥ έχει χτυπήσει το καμπανάκι σε όλες τις κυβερνήσεις και ο καθηγητής επισημαίνει πως  δεν υπάρχουν μοντέλα τα οποία να προβλέπουν την επόμενη πανδημία!

“Τα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα ή μετά από πολλά χρόνια είναι ο χρόνος που μπορεί να συμβεί καθώς δεν είναι εύκολο να έχουμε μοντέλα που να προβλέπουν με ακρίβεια την επόμενη πανδημία”. 

Τσέκαρε και αυτά: