O Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ ” είναι μια εμβληματική σειρά την οποία δημιούργησε ο Φράνκο Τζεφιρέλι και θεωρείται all time classic καθώς κάθε Πάσχα τη βλέπουμε σε κάποιο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε καθίσει μπροστά από την τηλεόραση μας και έχουμε δει ένα επεισόδιο της σειράς και έχουμε θαυμάσει την ερμηνεία του Ρόμπερτ Πάουελ ως “Ιησού”. Και κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος!

 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να μη γνωρίζεις για τη σειρά που έχει μείνει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο και σήμερα θα σου αποκαλύψουμε κάποια από αυτά!

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ 

  • Ο Ρόμπερτ Πάουελ έκανε πολύ αυστηρή δίαιτα για να μπορέσει να φαίνεται σχεδόν αποστεωμένος στον Σταυρό. Η δίαιτα διήρκησε 12 μέρες και δεν μπορούσε να απολαύσει πολλά γεύματα!
  • Τα γυρίσματα έγιναν στην Τυνησία και το Μαρόκο! Στην πόλη της Τυνησίας “Μοναστήρι” πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα που δείχνουν την “Ιερουσαλήμ” και οι σκηνές που αφορούσαν στις συναγωγές γυρίστηκαν στο νησί Τζέρμπα.
  • Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιησού, Ρόμπερτ Πάουελ δεν τρελάθηκε ποτέ μετά τη σειρά όπως είχαν αναφέρει διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν στο Χόλυγουντ! Ο ηθοποιός “χάθηκε” για ένα μικρό χρονικό διάστημα διότι οι σκηνοθέτες δυσκολευόταν να του δώσουν πιο “γήινους” ρόλους.
  • Η σκηνή όπου ο Ιησούς “περπατά” στο νερό, κόπηκε στο μοντάζ έτσι ώστε να γλιτώσουν χρόνο!
  • Ο Φράνκο Τζεφιρέλι είχε στο μυαλό του δυο άνδρες για τον ρόλο του Ιησού! Τον Ντάστιν Χόφμαν ή τον Αλ Πατσίνο! Επέλεξε, όμως τον Πάουελ! Για φαντάσου;
  • Ο σκηνοθέτης της σειράς έβαλε τους μακιγιέρ της σειράς να βάψουν πιο έντονα τον Πάουελ για να τονιστούν τα καταγάλανα μάτια του!
  • Ο Πάπας Παύλος VI ήταν αυτός που είχε την ιδέα για να δημιουργηθεί μια σειρά που θα δείχνει τη ζωή του Χριστού.

Τσέκαρε και αυτά: