Παραλίες

Οι παραλίες στην Ελλάδα είναι μοναδικές και ξακουστές σε όλο τον πλανήτη καθώς η καθεμία διαθέτει μια διαφορετική “πινελιά” και ελπίζουμε να τις γυρίσουμε όλες για να έχουμε πλήρη άποψη!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η Πελοπόννησος είναι ένα μέρος στο οποίο κρύβονται “διαμάντια” και υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία μπορείς να εξερευνήσεις! Ένα μέρος το οποίο είναι πλούσιο σε ιστορία είναι η Επίδαυρος και τα μέρη που βρίσκονται γύρω από αυτή.

Η παραλία Γκλιάτη είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία που βρίσκονται στην Αρχαία Επίδαυρο και παρόλο που για πολλούς είναι “άγνωστη παραλία”, οι ντόπιοι ξέρουν πολύ καλά πως να σε κατευθύνουν αν θέλεις να πας.

Στην παραλία κρύβεται κάτω από το νερό η βυθισμένη παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου και εκεί έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολογία θεμέλια κτιρίων, τάφους του 12ου αιώνα και αμφορείς.

Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εύκολη, όμως δεν είναι ακατόρθωτη! Υπάρχουν πολλοί δρόμοι οι οποίοι θα σε οδηγήσουν εκεί και μπορείς να χρησιμοποιήσεις GPS αν δεις τα σκούρα!

Η παραλία βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Αργολίδας και ξεκινάς από την Αρχαία Επίδαυρο με κατεύθυνση προς τα νότια. Προσπερνά το ακροωτήρι “Κλέδτης” και φτάνεις στον όρμο του Αγίου Βλασσίου.

Η τοποθεσία Γιαλάσι είναι το πιο κοντινό μέρος στην παραλία και σίγουρα θα καταφέρεις να τη βρεις!

Μην ξεχάσεις να πάρεις τη μάσκα σου για να εξερευνήσεις το βυθό και να απολαύσεις μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες!

Τσέκαρε και αυτά: