Passing

Αν ψάχνεις μία καλή ταινία να δεις στο Netflix, το “Passing” είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ταινίες που έχει η πλατφόρμα.

Η ταινία είναι ασπρόμαυρη, παρ’ όλο που γυρίστηκε το 2021, και ανήκει στην κατηγορία των δραματικών έργων.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Σκηνοθεσία και σενάριο υπογράφει η Rebecca Hall, και το “Passing” είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Νέλα Λάρσεν του 1929.

Η ταινία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920 και αφορά την αλληλένδετη ζωή μιας μαύρης γυναίκας (Tessa Thompson) και παιδικής της φίλης που περνάει για λευκή(Ruth Negga).

Δείτε το τρέιλερ:

Σε δευτερεύοντες ρόλους εμφανίζονται οι André Holland, Bill Camp, Gbenga Akinnagbe, Antoinette Crowe-Legacy και Alexander Skarsgård.

Το Passing έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2021 στις 30 Ιανουαρίου 2021 και ξεκίνησε περιορισμένη κινηματογραφική προβολή στις 27 Οκτωβρίου 2021, πριν προβληθεί στο Netflix στις 10 Νοεμβρίου.

Το “Passing” πήρε αμέτρητα θετικά σχόλια από τους κριτικούς, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να επαινέσουν την Hall για τη δουλειά τους, όπως επίσης και τις ερμηνείες των Thompson και Negga.

Η Ένωση Αφροαμερικανών Κριτικών Κινηματογράφου ανακήρυξε την ταινία ως μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2021, ενώ για ερμηνεία της, η Negga ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award στην κατηγορία καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Τσέκαρε και αυτά:

Αριστέα Αλεξανδράκη: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story

Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη σε απλά βήματα