Ριζότο με γαρίδες

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να φας είναι το ριζότο με γαρίδες και η διαδικασία δεν είναι όσο δύσκολη νομίζεις.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το ριζότο με γαρίδες:

400γρ. ρύζι για ριζότο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200ml κρασί λευκό
50ml ούζο
1.200ml ζωμό γαρίδας (παρακάτω η διαδικασία)
12-15 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη και το εντεράκι της πλάτης
300γρ. σάλτσα ντομάτας
50γρ. ντομάτες λιαστές
100γρ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60γρ. βούτυρο φρέσκο
λίγη φέτα τριμμένη
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζωμός γαρίδας: Σοτάρουμε τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων με λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και 1 μπαστούνι σέλερι. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει μισή ώρα τουλάχιστον. Τέλος σουρώνουμε τον ζωμό και πιέζουμε τα κελύφη για να βγάλουν όλα τα υγρά και την γεύση.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει μαλακό και να αλλάξει ελαφρώς χρώμα. Έπειτα βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά

Σβήνουμε με κρασί και ούζο και αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά, πριν βάλουμε το σκόρδο και λίγο από τον ζωμό. Σημειώνεται πως η ποσότητα του ζωμού πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύπτει το ρύζι.

Μετά βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες και τις φρέσκες. Έπειτα εξακολουθούμε να βάζουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να πετύχουμε «χύλωμα» που θέλουμε. 2-3 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση βάζουμε τις γαρίδες.

Βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο. Βάζουμε το καπάκι, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Τσέκαρε και αυτά:

Αριστέα Αλεξανδράκη: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story

Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη σε απλά βήματα