Σχέσεις

Έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητα άρθρα με συμβουλές, βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχουν απλοποιήσει τις ερωτικές σχέσεις και εξακολουθούν να είναι περίπλοκες.

Όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, υπάρχει μεγαλύτερος ο φόβος, αλλά και το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι παντρεμένοι, κάνουν σεξ περίπου μία φορά την εβδομάδα, ενώ τα πιο νέα ζευγάρια έχουν τη διπλάσια σεξουαλική δραστηριότητα.

Επιπλέον, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μαρτυρήσει πόσο συχνά οι σύντροφοι αγγίζουν ο ένας τον άλλο και δεν είναι άλλο από την “ανατριχίλα”.

Η σύμβουλος του σεξ, Βανέσα Μαρίν, έκανε ένα βίντεο στο TikTok με το συγκεκριμένο ζήτημα και ανέφερε ότι:

“Γιατί μας σηκώνεται η τρίχα κάθε φορά που ο/η σύντροφός μας, μας πλησιάζει προκειμένου να μας πάρει μια αγκαλιά ή να μας δώσει ένα φιλί; Ακόμα κι αν αγαπάμε το ταίρι μας, πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να ανταποκριθούμε στην προσέγγισή του με αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο. Ίσως, σε εκείνη τη φάση να μην θέλουμε να μας αγγίξει κανείς. Πώς γίνεται όμως το σώμα μας να αντιδρά τόσο έντονα και τόσο αρνητικά σε ένα τόσο απλό άγγιγμα; Και μάλιστα από ένα άτομο που αγαπάμε τόσο βαθιά;”

@vanessaandxander Replying to @latina.b_ Comment if you want to learn how to overcome The Bristle Reaction! 😌 #forcouples #couplestherapy #relationshiptok #intimacy #grwm #marriedlife ♬ original sound – Vanessa + Xander Marin

Σχέσεις – Οι τρεις εξηγήσεις

Έλλειψη μη σεξουαλικού αγγίγματος μέσα στην μέρα

Αυτόματα αυτό μας βάζει σε έναν τρόπο σκέψης του τύπου: “κάθε είδους άγγιγμα οδηγεί στο σεξ”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει αρνητική αντίδραση εφόσον εκείνη τη στιγμή δεν έχουμε διάθεση για σεξ ή δεν το επιτρέπει το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε

Νιώθεις άβολα στην ιδέα του σεξ με τον σύντροφό μας

Σύμφωνα με την Βανέσα Μαρίν, όσο πιο πολύ καιρό είμαστε με κάποιον, τόσο πιο “αμήχανα και άβολα” νιώθουμε, επειδή θέλοντας και αρχίζεις και έρχεσαι πιο κοντά με τον σύντροφό σου.
Γι’ αυτό τον λόγο, μπορεί να αρχίσουμε να κάνουμε αστεία με αυτό το κομμάτι, όπως το να γυρίζουμε το μάγουλο όταν πάνε να μας φιλήσουν στο στόμα.

Δεν ξέρουμε τι θέλει με αυτό το άγγιγμα

Μερικά από τα ερωτήματα που τρέχουν στο κεφάλι είναι “Τι προσπαθεί να κάνει; Θέλει να ξεκινήσει κάτι πονηρό ή μήπως όχι;”, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε κατάσταση άμυνας.

Τσέκαρε και αυτό:

Survivor: Νέος κύκλος για το ριάλιτι

Ζύμη για πίτσα: Εύκολη συνταγή και για αρχάριους