Σχέσεις

Στις σχέσεις πολλών χρόνων, αρκετοί κάνουν ένα πολύ συχνό λάθος, δηλαδή συνδέουν την προσωπική τους δυσαρέσκεια με τον σύντροφό τους.

Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να σκεφτεί: “αν ο σύντροφός μου ήθελε να ταξιδεύουμε πιο συχνά, θα ένιωθα μεγαλύτερη χαρά μέσα στη σχέση” ή “αν ο σύντροφός μου μου έστελνε μήνυμα κάθε πρωί, θα ανησυχούσα λιγότερο”.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ωστόσο, η ψυχολόγος και ιδρύτρια του Growing Self Counseling & Coaching στο Ντένβερ, Lisa Marie Bobby, αναφέρει πως αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα, μπορεί να μην συνδέονται με τον άνθρωπο που είμαστε μαζί.

Η Bobby, είπε πως:

“Βλέπω πολύ συχνά ανθρώπους να χρησιμοποιούν λανθασμένη λογική όταν πρόκειται για τις σχέσεις τους. Αυτό που νιώθουν συνήθως οφείλεται σε κάποιον εξωτερικό παράγοντα”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να ζητήσουμε από το άτομο που είμαστε μαζί να αλλάξει ορισμένες συμπεριφορές, όμως είναι άδικο τόσο για τον σύντροφό μας και δεν βοηθάει πάντα τη σχέση.

Η Lisa Marie Bobby, συμβουλεύει να κάνετε μία σειρά από ερωτήσεις στον εαυτό σας:

“Τι συμβαίνει με μένα, με τον τρόπο σκέψης μου, τις βασικές πεποιθήσεις μου, τη διαχείριση που κάνω στα συναισθήματά μου, που με κάνει να νιώθω έτσι ενώ ο γάμος μου είναι μία χαρά;”

Αν ο σύντροφός σας αφιερώνει πολύ χρόνο στη δουλειά, ή με τους φίλους του, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε παραμελημένοι και να θεωρείτε πως αν περνούσε περισσότερο χρόνο μαζί σας, θα αισθανόσασταν πιο χαρούμενοι.

Όμως, όπως λέει η ψυχολόγος, αυτό είναι η παγίδα της “λανθασμένης λογικής”.

“Η λανθασμένη λογική μας λέει “αν ήμουν με διαφορετικό άτομο δεν θα ένιωθα πια εγκαταλελειμμένος”. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, θα νιώθατε εντελώς εγκαταλελειμμένοι. Θα ήταν απλώς για διαφορετικούς λόγους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το να αλλάξετε την δική σας κατάσταση, ελέγχοντας την συμπεριφορά του άλλου, σίγουρα δεν θα είναι αποτελεσματικό:

“Όποτε οι άνθρωποι εξωτερικεύουν τον τρόπο που αισθάνονται, δημιουργείται αυτή η πραγματικά δύσκολη δυναμική όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να αλλάξουν την κατάστασή τους με σκοπό να αλλάξουν τη δική τους συναισθηματική εμπειρία”.

Ωστόσο, οι άνθρωποι με τους οποίους φτιάχνουμε ερωτικές σχέσεις, δεν είναι εκείνοι που καθορίζουν τα συναισθήματά μας, οπότε πρέπει να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς που θα σας κάνει ευτυχισμένους και όχι να επιβαρύνουμε τον σύντροφό μας.

Τσέκαρε και αυτά:

Fame Story: Άγιος καυγάς Αλεξάνδρας Κατσαΐτη και παίκτριας

Τεχνητή νοημοσύνη: Έφτιαξε AI κοπέλα για να βρει τον έρωτα