Σχέση

Δεν είναι πάντα εύκολο να βγεις από μία σχέση, ειδικότερα όταν είστε μαζί πολλά χρόνια, αλλά πλέον δεν νιώθεις τα ίδια πράγματα, ή δεν είσαι πλέον το ίδιο χαρούμενος άνθρωπος.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Κανένας δεν θέλει να πληγώσει τον σύντροφό του, ωστόσο δεν πρέπει να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το να βγεις από μία μακροχρόνια σχέση, είναι σχεδόν το ίδιο δύσκολο με το να πάρεις διαζύγιο, όμως με την πάροδο του χρόνου θα νιώσεις πολύ καλύτερα με την απόφασή σου.

Μερικές συμβουλές για να χωρίσεις από μια μακροχρόνια σχέση

Προετοιμασία

Εφόσον έχει γίνει ξεκάθαρο μέσα σου τι θέλεις και τι δεν θέλεις πλέον στη ζωή σου, γνωρίζεις τι πρέπει να πεις στο άτομο που είσαι μαζί. Σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής, και να διαλέξεις τον χώρο και το χρόνο που θα γίνει μία σωστή συζήτηση. Επιπλέον, όταν είσαι πολλά χρόνια με κάποιον, ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις είναι από κοντά και όχι από τηλέφωνο ή από μηνύματα, αφού οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Μαζέψτε τα πράγματά σας

Όταν πλέον έχεις κάνει τη συζήτηση, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να το αντιμετωπίσεις γρήγορα. Δηλαδή μάζεψε τα πράγματά σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μπορείς επίσης να το κάνει κάποιος φίλος σου αν δεν θέλεις να έρθεις σε επαφή, ή και να τα στείλεις με κούριερ.

Πες το στους κοντινούς σου

Γενικά, συνειδητοποιούμε ότι κάτι είναι αληθινό, όταν το συζητάμε με κάποιον, έτσι καλό είναι να ενημερώσεις τους φίλους και την οικογένεια γρήγορα, για να καταλάβεις ότι είναι πραγματικότητα. Μία καλή συμβουλή είναι να προετοιμάσεις την απάντησή σου, όταν σε ρωτάνε για την πρώην σχέση σου.

Βάλε σε τάξη τα συναισθήματά σου

Γράψε ένα γράμμα στην πρώην σχέση σου, και μετά πέτα το, μίλα με τους φίλους σου, ή ακόμα συμβουλεύσου έναν ψυχολόγο. Όποια επιλογή και να κάνεις, καλό είναι να έρθεις αντιμέτωπος με τα συναισθήματά σου, όσο πιο γρήγορα, και όχι να τα κρύβεις κάτω από το “χαλί”. Πολλοί επιλέγουν να γεμίσουν τον χρόνο τους για να μην αντιμετωπίσουν την απώλεια, ωστόσο για να ξεπεράσεις κάτι πρέπει να το ζήσεις.

Κόψε κάθε επαφή

Μπορούν πρώην σύντροφοι να μείνουν φίλοι, όμως ανεξάρτητα από το τι σχέση θέλεις να έχεις με το άτομο που ήσουν μαζί, καλό είναι αρχικά να διακόψεις την επικοινωνία. Η συγγραφέας του Getting Past Your Breakup, Susan J. Elliott, προτείνει:

“Ακόμη κι αν ο χωρισμός σας δεν ήταν έντονος συναισθηματικά, είναι σημαντικό να κρατήσετε για ένα διάστημα αποστάσεις ώστε να σπάσει ο δεσμός του “ζευγαριού”. Κι αυτό αποτελεί μέρος τη διαδικασίας του πένθους. Όταν ο πρώην εξακολουθεί να είναι εκεί, η διαδικασία χρονοτριβεί και το μυαλό μπερδεύεται”.

Να είσαι καλός με εσένα

Δεν χρειάζεται να ρίξεις όλη την ευθύνη σε εσένα επειδή εσύ ήθελες να χωρίσεις, αφού το να θες να είσαι χαρούμενος δεν είναι κάτι κακό. Καλό είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου, όπως εσύ ξέρεις καλύτερα. Δηλαδή να μείνεις λίγο μόνος, να πας ένα μικρό ταξίδι, ή ακόμα να περάσεις χαλαρές βραδιές με την παρέα σου.

Τσέκαρε και αυτά:

Χριστίνα Ζιώγα: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Fame Story και η συνεργασία με τον Βέρτη

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η εμφάνιση μετά τον χαμό της μητέρας του