scrambled eggs

Ένα από τα πιο νόστιμα πρωινά που μπορούμε να φάμε είναι τα scrambled eggs του ξενοδοχείου, ωστόσο δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε κάθε μέρα διακοπές.

Αν έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις σπίτι σου scrambled eggs ξενοδοχείου, αλλά δεν τα κατάφερες, ο λόγος είναι επειδή το μυστικό της τέλειας συνταγής βρίσκεται στην ποσότητα.

Ο σεφ της αλυσίδας ξενοδοχείων Slaviero Hotels, Ary Junior, είπε πως χρησιμοποιούν σχεδόν 107.000 αυγά το μήνα, και πως ο μέσος όρος για μία συνταγή είναι 18 αυγά που σερβίρει 25 άτομα.

Ο Ary Junior έδωσε την συνταγή για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν.

Υλικά:

120γρ βούτυρο

1/2 λεμόνι

12 αυγά

Όσον αφορά τα σκεύη θα χρειαστείτε 1 μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, 1 σαρίκι (σύρμα σαρίκι) και 1 δοχείο για το σερβίρισμα των scrambled eggs (δεν μπορεί να είναι αλουμινένιο).

Εκτέλεση:

Αρχικά θα πρέπει να θερμάνετε το τηγάνι, να το αλείψετε με 30γρ βούτυρο και βάζετε μέσα το χτυπημένο αυγό.
Αφήνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να συσσωρεύεται, ανακατεύετε και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζετε απαλά το ανακάτεμα, χωρίς όμως να τρίβετε πολύ το μείγμα, και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο όσο είναι ακόμη κρεμώδες το μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί και να σβήσετε τη φωτιά.

Ο σεφ είπε πως στα ξενοδοχεία δεν βάζουν καρυκεύματα, ωστόσο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει.

Τσέκαρε και αυτά:

Λάκης Γαβαλάς για Χατζηπαντελή: Χρειάζεται 35 ψυχολόγους 

Καθάρισμα ντουλαπιών: Πώς να τα καθαρίσεις