Space X

Ο Έλον Μασκ και η εταιρεία του Space X αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship αλλά η απόπειρα δε στέφθηκε με επιτυχία.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μόλις έγινε η απογείωση του πυραύλου, μέσα σε τέσσερα λεπτά σημειώθηκε έκρηξη και όπως αναφέρει το Reuters, η έκρηξη ήταν δυνατή και εμπόδισε την πτήση.

Το Starship της Space X το οποίο εκτοξεύτηκε από τη Starbase στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας  σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο η κάψουλα είχε προγραμματιστεί να αποχριστεί από τον πύραυλο τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά δεν έγινε ο αποχωρισμός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανατιναχθεί.

“Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό”. 

Η Daily Mail αναφέρει πως το Starship το οποίο αξίζει 3 δις εκατομμύρια μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τα ταξίδια στο διάστημα τα οποία έχουν μεγάλες αποστάσεις.

Η διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου θα επαναλάβει την πτήση εξετάζοντας τα δεδομένα που προκάλεσε η έκρηξη γιατί θέλει να αυξήσει την αξιοπιστία της και να δημιουργήσει τη δυνατότητα σε μελλοντικά ταξίδια να γίνουν σωστά.

Τσέκαρε και αυτά: