Stella McCartney

Ο οίκος Stella McCartney δημιούργησε μια αμάνικη ολόσωμη φόρμα διακοσμημένη με βιοπλαστικές πούλιες από φυτική κυτταρίνη και αμέσως έγινε viral το σχέδιο καθώς πρόκειται για μια νέα πρόταση στον μαγικό κόσμο της μόδας!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Οι πούλιες δημιουργήθηκαν από την εταιρεία βιοϋλικών Radiant Matter ως εναλλακτική στις, με βάση το πετρέλαιο, επιλογές που γίνονται στην αγορά της μοδας και μιλώντας στο Dezeen, η ιδρύτρια της εταιρείας, Elissa Brunato είπε χαρακτηριστικά:

“Η Radiant Matter εργάζεται για λύσεις που είναι υγιείς για τον πλανήτη χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε θέματα αισθητικής”. 

Το κάθε δισκίο δημιουργείται από κυτταρίνη η οποία έχει ανακυκλωθεί και έχει αντληθεί από δέντρα και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει την κάνουν να προκαλεί ανακλάσεις και έτσι οι πούλιες αστράφτουν.

Η ιδρύτρια της Radiant Matter αναφέρει πως η δημιουργία της οίκος Stella McCartney είναι η πρώτη στον κόσμο με τις βιοπουλιες και θέλει να πιστεύει πως θα αναδείξει τη σημαντικότητα τους.

“Καθώς πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο που έγινε ποτέ, πολλή φροντίδα και σκέψη επενδύθηκε στην κατασκευή και σχεδιασμό του”, είπε.

Η Cara Delevingne φόρεσε την φόρμα για το τεύχος Απριλίου του αμερικανικού Vogue

 

Τσέκαρε και αυτά: