Strong Island

Το Strong Island είναι ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ του Netflix αληθινών εγκλημάτων του 2017 σε σκηνοθεσία του Yance Ford.

Ο αδελφός του σκηνοθέτη Yance Ford, William Ford Jr, σκοτώθηκε από πυροβολισμό στην καρδιά σε ένα συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων στο Long Island το 1992.

Ο δολοφόνος του William, ο 19χρονος λευκός μηχανικός Mark Reilly, αφέθηκε ελεύθερος μετά από ελάχιστη έρευνα. Κατά τη διάρκεια δέκα ετών, ο Ford γύρισε το ντοκιμαντέρ Strong Island, τη βαθιά προσωπική πρώτη του ταινία, για να αφηγηθεί την ιστορία του αδελφού του.

Οι μάρτυρες απαγορεύτηκε να μιλήσουν για τον χαρακτήρα του Γουίλιαμ στο δικαστήριο, οπότε αντ’ αυτού ο Ford χρησιμοποιεί ένα συνονθύλευμα συνεντεύξεων, αναμνήσεων και ημερολογίων. Η ταινία του είναι ταυτόχρονα μια πράξη αντίστασης και μια εντυπωσιακά οικεία, εξαιρετικά επεξεργασμένη ιστορία για την οικογένειά του.

Ο Ford μιλάει με τη μητέρα του, τις αδελφές του και τους καλύτερους φίλους του Γουίλιαμ και εξερευνά με εύγλωττο τρόπο τα δικά του συναισθήματα ενοχής, θυμού και σύγχυσης γύρω από τον θάνατό του – και τη λύπη του για τη χαμένη ευκαιρία να ανοιχτεί στον Γουίλιαμ για τη δική του ταυτότητα. Οικογενειακές φωτογραφίες τοποθετούνται, σαν να κοσκινίζουν τα στοιχεία και να αποκαθιστούν μια ιστορία που έσπασε μέσα στην αναταραχή. ένα ρομάντζο ξετυλίγεται.

Οι γονείς του Ford ερωτεύτηκαν και μετακόμισαν από τον αμερικανικό Νότο στη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσουν οικογένεια τη δεκαετία του 1960. Η μητέρα της Ford θυμάται πώς ο δικός της πατέρας πέθανε από κρίση άσθματος επειδή οι νόμοι περί διαχωρισμού τον κρατούσαν στην αίθουσα αναμονής, και διατυπώνει πώς οι άνθρωποι εκείνης της πόλης δεν ήταν πλούσιοι, “αλλά ο πλούτος τους ήταν ότι ήταν λευκοί”.

Το Strong Island υπογραμμίζει εκ νέου τον διάχυτο ρατσισμό που κρύβεται κάτω από το πρόσωπο της προοδευτικότητας. Οι γονείς του Ford μετέφεραν την οικογένεια στο Long Island σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την αυξανόμενη εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, αλλά η νέα τους γειτονιά αποκαλύφθηκε ότι ήταν μια άλλη μορφή διαχωρισμού.

Τσέκαρε και αυτό:

Μέγκαν Μαρκλ: Ότι “χρησιμοποιεί” τον πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν

Σκύλος κατεβαίνει τις σκάλες σαν λαγουδάκι