Συνταγές

Συνταγές: Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα στην ελληνική κουζίνα. Με το αφράτο φύλλο και την πλούσια γεύση του τυριού, η τυρόπιτα αποτελεί ένα αγαπημένο σνακ ή γεύμα για πολλούς.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Παρακάτω σου έχουμε μια από τις αγαπημένες συνταγές για τυρόπιτα και μπορείς να τη σερβίρεις ως ορεκτικό, συνοδευτικό, ή ακόμη και ως κυρίως πιάτο!

Τι θα χρειαστείς 

  • 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα ή κασέρι (ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι (πλήρες)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι

Πάμε στην παρασκευή

  • Αρχίστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  • Ξεκινήστε από το γέμισμα της πίτας. Κόψτε τη φέτα και τη γραβιέρα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Σπάστε τα αυγά στο μπολ, προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι στο γεύση σας και ανακατέψτε ξανά.
  • Πάρτε το φύλλο κρούστας και βάλτε το στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά για να στεγνώσει λίγο και να γίνει πιο τραγανό.
  • Βάλτε το ξερό φύλλο κρούστας σε μια αρκετά βαθιά φόρμα πίτας, αφήνοντας τα άκρα να κρεμαστούν έξω από τη φόρμα.
  • Χύστε το μίγμα τυριών και αυγών πάνω στο φύλλο κρούστας.
  • Στρώστε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω, πιέζοντας ελαφρά για να συγκολληθούν με το κάτω μέρος.
  • Κόψτε τυχόν περιττά φύλλα κρούστας από τα άκρα της πίτας.
  • Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε την τυρόπιτα σε τετράγωνα ή διακριτικά τρίγωνα.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό το φύλλο κρούστας.
  • Αφήστε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε μερίδες και απολαύσετε!

Τσέκαρε και αυτά: