Συνταγές

“Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα” λέει ο σοφός λαός και υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να δημιουργήσεις αν είσαι στο σπίτι και σου αρέσει να μπαίνεις στην κουζίνα.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα μήλα είναι από τα φρούτα τα οποία χρησιμοποιούνται σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές παρασκευές και μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά! Μπορείς να φτιάξεις πίτες, να φτιάξεις σάλτσες για χοιρινό, ακόμη και να φτιάξει γευστικά smothies!

Σήμερα, όμως, θα δημιουργήσουμε μια πολύ ιδιαίτερη παρασκευή η οποία είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ!

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τι θα χρειαστείς

  • 2 μεγάλα μήλα της ποικιλίας που σου άρε΄σου
  • μισό πακέτο γκρανόλα
  • 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας βούτυρο
  • μισή κούπα νερό
  • 1/4 της κούπας αλεύρι
  • μια κουταλιά σιρόπι καλαμποκιού
  • λίγες σταφίδες
  • μισό κουταλάκι κανέλα

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή

  • Προθέρμαινες τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και λαδώνεις ένα ταψί με ηλιέλαιο
  • Κόβεις την κορυφή από τα μήλα σου και βγάζεις το εσωτερικό τους
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά σου και το εσωτερικό του μήλο που έχει περισσέψει
  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύεις το νερό με το σιρόπι καλαμποκιού και το ρίχνεις στο μείγμα!
  • Γεμίζεις τα μήλα σου και τα τοποθετείς στο ταψί το οποίο καλύπτεις με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνεις για 20 λεπτά και έπειτα αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 5 λεπτά ακόμη

 

Τσέκαρε και αυτά: