Συνταγή

Μία εύκολη, γρήγορη και φυσικά νόστιμη συνταγή για γλυκό δεν είναι άλλη από τον κορμό σοκολάτας ή αλλιώς “μωσαϊκό”, που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές.

Σε πολλούς ο κορμός σοκολάτας θυμίζει παιδικά χρόνια, και η γεύση του μπορεί να φέρει αναμνήσεις, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να κάνετε μία αναδρομή στο παρελθόν, ακόμα και από το στομάχι σας!

Τα υλικά του είναι πολύ απλά, το ίδιο και η εκτέλεσή του, έτσι ώστε να μπορεί ακόμη και ο άπειρος “μάγειρας” να δημιουργήσει ένα γευστικό παρασκεύασμα και να το προσφέρει στους φίλους του.

Συνταγή – Τα υλικά που θα χρειαστούν:

  1. 250 γρ. βούτυρο
  2. 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  3. 3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη (κατά προτίμηση άγλυκο, για να μην είναι γλυκό σε υπερβολικό βαθμό)
  4. 2 αυγά και πολύ λίγο αλάτι
  5. 80 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και καβουρντισμένη (αυτό το κομμάτι είναι προαιρετικό)
  6. 1 κουταλιά κονιάκ
  7. 300 γρ. μπισκότα Μιράντα

Συνταγή – Αναλυτικά τα βήματα:

  1. Αρχικά θρυμματίζετε τα μπισκότα είτε με το χέρι, είτε με μίξερ, αναλόγως το μέγεθος που θέλετε, και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο, το οποίο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια και αρχίζετε να πλάθετε τη ζύμη. Έπειτα ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κρόκους από τα αυγά, και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία. Σημειώνεται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και συσκευή μίξερ.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά με λίγο αλάτι έτσι ώστε να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε λίγη ζάχαρη, ανακατεύοντας παράλληλα. Η επόμενη κίνηση είναι να γίνουν “ένα” το μείγμα μπισκότου και η μαρέγκα, οπότε τα βάζουμε στο ίδιο μπολ και με απαλό τρόπο ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε βούτυρο σε αντικολλητικό χαρτί, τόσο μεγάλο για να καλύπτει όλο το γλυκό.
  4. Φτάνοντας στην “τελική ευθεία” βάζετε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί και δίνετε ένα κυλινδρικό σχήμα, χρησιμοποιώντας το χέρι σας.
  5. Το μόνο που μένει είναι να τυλίξετε ολόκληρο τον κορμό σοκολάτας και να τον βάλετε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Τσέκαρε και αυτά:

Ροδάκινα: Γιατί λέγονται κλαρίσια και που παράγονται

Πιπεριά Φλωρίνης: Η ιστορία και η παραγωγή τους