Ταξίδι στην Τουρκία

Αν είσαι από τα πλάσματα που κανονίζουν ένα σύντομο ταξίδι στην Τουρκία, τότε πρέπει να δώσεις βάση στα πέντε tips που έχει να δώσει μια TikToker γιατί μπορεί να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η Aaliya Adam είναι από τη Νότια Αφρική και θέλησε να μοιραστεί με τους χιλιάδες followers της κάποια μυστικά για να κάνεις το ταξίδι σου καλύτερο και να αποφύγεις την οποιαδήποτε απάτη μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σου.

Μια από τις πρώτες συμβουλές που έδωσε είναι πως υπάρχουν πολλές απάτες καθώς κάποιοι μπορεί να αλλάξουν την τιμή ενός προϊόντος όταν καταλάβουν πως είσαι τουρίστας.

“Πρέπει να πληρώνεις σε τούρκικη λίρα! Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να πληρώσεις σε ευρώ ή δολάρια αλλά δεν πρέπει να το δεχτείς”. 

Άλλο ένα tip που έδωσε είναι να προσέχουμε τα ταξί γιατί μπορεί να χρεώσουν ότι θέλουν και να πληρώσετε πολλά παραπάνω χρήματα! Μάλιστα, λέει πως είναι καλύτερο να παίρνουμε τα ΜΜΜ.

Επίσης, είπε πως δεν πρέπει να αγοράζουμε γνωστά brands από μαγαζιά τα οποία βρίσκονται σε μεγάλους δρόμους γιατί θα είναι μαϊμου και πως το μόνο μέρος που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί γνήσια προϊόντα είναι τα εμπορικά κέντρα!

Το Grand Bazaar είναι ένα από τα μέρη που επιλέγουν οι περισσότεροι τουρίστες για ψώνια όταν κάνουν ταξίδι στην Τουρκία, όμως η TikToker τονίζει ότι δεν είναι καθόλου φτηνό και πως στους δρόμους που βρίσκονται τριγύρω θα βρεις καλύτερες τιμές και περισσότερα προϊόντα.

Το σημαντικό επίσης tip που έδωσε είναι πως πρέπει να έχουν όλοι οι τουρίστες ανοιχτό το google translate γιατί οι περισσότερι Τούρκοι δε μιλούν αγγλικά! Και πρέπει να μπορείς να συννενοηθείς!

Καλό ταξίδι λοιπόν!

 

Τσέκαρε και αυτά: