Τελετή στέψης Καρόλου

Τελετή στέψης Καρόλου: Μια πολύ σημαντική μέρα θα ξημερώσει στη Βρετανία και στις 6 Μαΐου, πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθεί στο αββαείο του Γουέστμινιστερ για να παρακολουθήσει από κοντά μια ιστορική στιγμή.

Ο βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς είναι αναμφισβήτητα τα πρόσωπα των ημερών και παρόλο που όλοι φοβούνται πως ο πρίγκιπας Χάρι θα κλέψει τη δόξα, οι φανατικοί της μοναρχίας έχουν μάτια μόνο για τη στέψη.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το ζευγάρι θα διαβεί το κατώφλι της Αγγκλικανικής εκκλησίας και μαζί με τη σύζυγο του, θα λάβουν επίσημα τους τίτλους του ενώ όλος ο πλανήτης θα παρακολουθεί την τελετή η οποία στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένες παραδόσεις.

Μετά την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος ανέλαβε σχεδόν αμέσως τα βασιλική καθήκοντα του και μέσω της τελετής επισημοποιείται η νέα του “δουλειά” τον κόσμο της μοναρχίας. Μια “δουλειά” η οποία έχει πολλές απαιτήσεις και ένα moto “Πάνω από όλα το Στέμμα”.

Στην τελετή αναμένεται να φορέσει ενδύματα μεγάλης αξίας και κοσμήματα τα οποία ίσως δε θα δει κανείς από εμάς στη ζωή του από κοντά. Και η βιωσιμότητα έχει δυναμική παρουσία στην στέψη καθώς ο βασιλιάς Κάρολος θα φορέσει ρούχα τα οποία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι προκάτοχοι του.

Τελετή στέψης Καρόλου – Τι θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος

Κατά την είσοδο του στο αββαείο , ο βασιλιάς της Βρετανίας θα φορέσει την “τήβεννο του Κράτους” – μια βελούδινη, πορφυρή δημουργία – την οποία είχε φορέσει ο παππούς του, Γεώργιος VI. 

Ένα ακόμη ρούχο το οποίο θα φορέσει στην τελετή είναι η Supertunica, ένα μακρυμάνικο πανωφόρι το οποίο είχε φορέσει ο βασιλιάς Γεώργιος και έχει φορεθεί από πολλούς διαδόχους. Το συγκεκριμένο ρούχο θα συνοδεύεται από μια χρυσή ζώνη.

Ο “Αυτοκρατορικός μανδύας” θα είναι σίγουρα ένα από τα κομμάτια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις καθώς τα patterns που διαθέτει έχουν κεντηθεί με μετάξι και κλωστή από χρυσό. Ζυγίζει περίπου 4 κιλά και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα είναι αυτός που θα βοηθήσει τον πατέρα του να το φορέσει.

Τα κοσμήματα που θα φορέσει είναι πολύ συγκεκριμένα όπως κάποια δαχτυλίδια και το στέμμα του το οποίο αποτελείται από διαμάντια ενώ αναμένεται να φορά ένα λευκό γάντι στο δεξί χέρι για να κρατά το βασιλικό σκήπτρο.

Αναμένουμε την τελετή στέψης!

Tσέκαρε και αυτά: