Βάψιμο αυγών

Το βάψιμο αυγών είναι μια από τις πιο fun δραστηριότητες που όλοι επιλέγουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυραίοι ξεκινούν από νωρίς να δημιουργούν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Το έθιμο των κόκκινων αυγών έχει αναβαθμιστεί μέσα στα χρόνια καθώς υπάρχει κόσμος που δε θέλει να βλέπει μόνο το χρώμα κόκκινο να κοσμεί το τραπέζι του, αλλά επιλέγει και άλλα χρώματα όπως είναι το μπλε, το κίτρινο και το μωβ να βρίσκονται μέσα στα καλαθάκια του.

Αυτό που πλέον έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το βάψιμο των αυγών με φυσικό τρόπο και πολλά είναι τα λαχανικά τα οποία μπορούν να δώσουν χρώμα στο κέλυφος των αυγών μας! Ωστόσο, προτού ξεκινήσουμε το βάψιμο θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για να είμαστε προετοιμασμένοι σωστά!

Πάμε να δούμε τα tips :

  • Καθαρίζουμε πολύ καλά τα αυγά μας αφού βράσουν για να μην έχουν ούτε μια σταγόνα πάνω του διότι μπορεί να επηρεάσει το μείγμα μας. Τα περνάς με λίγο ξύδι προτού τα βυθίσεις στο χρώμα.
  • Φοράμε γάντια γιατί ακόμη και οι φυσικές βαφές μπορούν να χρωματίσουν τα νύχια και τα χέρια μας
  • Αν θέλουμε τα αυγά μας να γυαλίζουν, τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και χαρτί!
  • Όταν αφαιρέσουμε τα αυγά μας από τη βαφή, πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε μια σχάρα γιατί ξεβάφουν και πρέπει για μια ώρα τουλάχιστον να είναι εκτός υγρού για να “δέσει” το χρώμα.
  • Δεν ρίχνουμε ποτέ τα ζεστά αυγά σε ένα μείγμα βαφής γιατί δε θα βαφτούν ποτέ! Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα ρίχνουμε στο μείγμα της επιλογής μας.

EXTRA TIP :Επέλεξε μόνο λευκά αυγά για να μπορέσεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα αφού θα “κλειδώσει” καλύτερα το χρώμα ένα λευκό κέλυφος!

Τσέκαρε και αυτά: