WHAM

Για να γιορτάσουμε 40 χρόνια από την δημιουργία ενός από τα πιο αγαπημένα βρετανικά ντουέτα στην ιστορία της μουσικής, τους μοναδικούς WHAM!, η Panik Records και η Sony Music θα κυκλοφορήσουν την απόλυτη συλλογή ‘WHAM! The Singles: Echoes From The Edge Of Heaven’ που περίμεναν όλοι θαυμαστές τους.

Η κυκλοφορία αυτή έρχεται σε διάφορες εκδόσεις συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού box set περιορισμένης έκδοσης που περιλαμβάνει βινύλια 7” όλων των singles τους, από το 1982 και το ‘Young Guns(Go For It)’ μέχρι το 1986 και το ‘The Edge Of Heaven’. Σε όλη τους την πορεία κυκλοφόρησαν μερικές από τις πιο ανεβαστικές επιτυχίες όλων των εποχών όπως τα ‘WHAM! RAP! (Enjoy What You Do)’, ‘Bad Boys’, ‘Club Tropicana’, ‘Wake Me Up Before You Go-Go’, ‘Freedom’, ‘Last Christmas’, ‘Everything She Wants’ και ‘I’m Your Man’!

Ο George Michael και ο Andrew Ridgeley έφτιαξαν τους WHAM! το 1981. Οι αγαπημένοι φίλοι που γνωρίστηκαν στο σχολείο έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα των 80s, πουλώντας περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από τότε το στίγμα τους μεγάλωσε γενιές και επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες στην μουσική τους!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ο George και ο Andrew κυκλοφόρησαν 11 singles ως WHAM! με τα 5 από αυτά (Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom, Last Christmas, I’m Your Man και The Edge Of Heaven) να φτάνουν στην κορυφή του Βρετανικού Singles Chart. Παράλληλα, στην Αμερική, τα Wake Me Up Before You Go-Go, Careless Whisper και Everything She Wants κατάφεραν να γίνουν επίσης Νο.1 επιτυχίες, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως όλα είναι singles μέσα από το ίδιο album, με τίτλο ‘Make It Big’, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική. Στον υπόλοιπο κόσμο, τα αγόρια βρέθηκαν στην κορυφή των charts σε χώρες όπως Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βόρεια Αφρική και Ελβετία μεταξύ άλλων.

Το 1985, οι WHAM! έγιναν το πρώτο δυτικό group που έχει κάνει ποτέ εμφάνιση στην Κίνα, όπου και οι 2 συναυλίες τους έσπασαν αναρίθμητα πολιτιστικά κατεστημένα!

Οι WHAM! έκαναν περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Η περιοδεία ‘The Big Tour’ που έγινε το 1984 και το 1985, αποτελούταν από 39 shows στα πλαίσια της προώθησης του πολυπλατινένιο #1 album, ‘Make It Big’. Η περιοδεία είχε σταθμούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Αμερική, Χονκ Κονγκ και Κίνα και το καλοκαίρι του 1985, η Αμερικάνικη περιοδεία τους ‘WHAMAMERICA!’ που έπαιξε σε στάδια συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές που την παρακολούθησαν.

Στις 28 Ιουνίου 1986, η ιστορική συναυλία ‘WHAM! The Final’ βρήκε το πετυχημένο ντουέτο να τραγουδάει στο Wembley Stadium μπροστά σε 72 χιλιάδες θαυμαστές. Στην συναυλία βρέθηκαν στην σκηνή οι φίλοι τους Elton John και Simon Le Bon!

Το καλύτερο όλων είναι πως η φιλία που ένωσε τον George και τον Andrew ήταν τόσο δυνατή από την αρχή μέχρι και το τέλος της πορείας τους!

Το ‘WHAM! The Singles: Echoes From The Edge Of Heaven’ θα κυκλοφορήσει σε box set 7” βινυλίων. Η στιλάτη αυτή συλλογή περιλαμβάνει όλα τα singles, καθώς και επιπλέον υλικό. Η συλλογή θα είναι επίσης διαθέσιμη σε εκδόσεις 10CD box set, χρωματιστό διπλό βινύλιο, μαύρο διπλό βινύλιο, CD και ψηφιακά.

Παράλληλα με την κυκλοφορία το Netflix θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ για τους WHAM! από τις 5 Ιουλίου. Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο απλά ‘WHAM!’ αποτυπώνεται η μαγική περίοδος του ντουέτου από τον σκηνοθέτη Chris Smith (Tiger King, Sr.) και τους παραγωγούς John Battsek (The Deepest Breath) και Simon Halfon (Supersonic).

Έχοντας πρόσβαση σε προσωπικό αρχείο του George και του Andrew με μοναδικό ακυκλοφόρητο υλικό, καθώς και σπάνιες συνεντεύξεις που δεν παίχτηκαν ποτέ φέρνει στο φως ιστορικές στιγμές μιας μεγάλης πορείας δύο φίλων που έγιναν οι απόλυτοι superstars.
Τσέκαρε και αυτά: