YouTube

Οι οπαδοί του YouTube πρέπει τώρα να απενεργοποιήσουν τους αποκλειστές διαφημίσεων αν θέλουν να συνεχίσουν να παρακολουθούν δωρεάν βίντεο στην πλατφόρμα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η δημοφιλής υπηρεσία βίντεο αναφέρει ότι έχει “ξεκινήσει μια παγκόσμια προσπάθεια” για να κάνει τους χρήστες να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις. Αυτό περιλαμβάνει αυτόματα προειδοποιητικά μηνύματα που μπλοκάρουν την αναπαραγωγή βίντεο για τους χρήστες που έχουν μπλοκάρει τις διαφημίσεις.

Οι θεατές φέρονται να λαμβάνουν αναδυόμενα παράθυρα που τους λένε ότι “η αναπαραγωγή βίντεο είναι μπλοκαρισμένη εκτός εάν το YouTube είναι allowlisted ή το ad blocker είναι απενεργοποιημένο”.

Αυτό συνοδεύεται από μια προτροπή που καθοδηγεί τους χρήστες είτε να “επιτρέψουν τις διαφημίσεις του YouTube” είτε να εγγραφούν για μια συνδρομή YouTube Premium, η οποία κοστίζει 12 λίρες το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το The Verge, οι προτροπές βίντεο μπορούν να παραλειφθούν από ορισμένους χρήστες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις θα μπλοκάρουν πλήρως τα βίντεο για όποιον έχει εγκατεστημένο ένα ad block.

Η πλατφόρμα έχει βάλει όλο και περισσότερες διαφημίσεις που δεν μπορούν να παραλειφθούν φέτος, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια βίντεο στην εφαρμογή της TV.

Εκατοντάδες χρήστες του YouTube έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί για την αλλαγή σε ένα subreddit οπαδών του YouTube. Ένας χρήστης δήλωσε: “Ο χρήστης που δεν έχει κάνει τίποτα για να το κάνει αυτό, είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει: “Επιτέλους άρχισαν να εμφανίζονται τα αναδυόμενα παράθυρα “η αναπαραγωγή θα απενεργοποιηθεί”. Απενεργοποίησα τους αποκλειστές διαφημίσεων. Πρώτη διαφήμιση; Διαφήμιση τριών λεπτών (από τις δύο) …για ένα βίντεο τριών λεπτών”.

Ένας άλλος δήλωσε ότι δεν θα εγγραφεί στο YouTube Premium, δηλώνοντας: “Σίγουρα δεν θα αρχίσω να πληρώνω για κάτι που ήταν δωρεάν για σχεδόν 20 χρόνια. Μπορεί να επιτρέψω τις διαφημίσεις, αν αυτές περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό και μόνο στο preroll. Ο τρόπος με τον οποίο προωθούνται τώρα καθιστά την πλατφόρμα άχρηστη για μένα”.

Μιλώντας στο Forbes, ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε: “Η χρήση των ad blockers παραβιάζει τους όρους χρήσης του YouTube. Ξεκινήσαμε μια παγκόσμια προσπάθεια να παροτρύνουμε τους θεατές με ενεργοποιημένα ad blockers να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις υποστηρίζουν ένα ποικιλόμορφο οικοσύστημα δημιουργών σε παγκόσμιο επίπεδο και επιτρέπουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube”.

Τσέκαρε και αυτό:

Μέγκαν Μαρκλ: Ότι “χρησιμοποιεί” τον πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν

Σκύλος κατεβαίνει τις σκάλες σαν λαγουδάκι