Ζάχαρη

H λευκή ζάχαρη έχει θεωρηθεί από πολλούς επιστήμονες “εθιστική” και μπορεί να προκαλέσει πολλά θεματάκια στον ανθρώπινο οργανισμό όπως αύξηση βάρους και γενικότερα δεν είναι ότι καλύτερο για το σώμα μας. Αλλά τι κάνουμε όταν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό το καφεδάκι που πίνουμε καθημερινά για να ανοίξει το μάτι;

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR 

Υπάρχουν πολλά φυσικά γλυκαντικά τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον καφέ σου και τα οποία μπορούν να σου κάνουν καλό σε σχέση με την επεξεργασμένη τροφή η οποία βρίσκεται σε πολλά προϊόντα των οποίων πρέπει να διαβάζουμε την ταμπέλα για να τα αποφεύγουμε!

Ποιες είναι οι δυο φυσικές επιλογές που έχεις

Μέλι 

Πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι το μεράκι που με τόσο κόπο μαζεύουν οι μέλισσες και στις οποίες χρωστάμε πολλά για το “χρυσάφι της φύσης”. Είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να σου γλυκάνει τον καφέ! Ωστόσο, παραμένει ένα τρόφιμο το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη και δεν είναι για μεγάλη κατανάλωση.

Σιρόπι σφενδάμου 

Το συγκεκριμένο σιρόπι είναι μια ακόμη πολύ καλή επιλογή για εσένα που θέλεις να αποφύγεις τη ζάχαρη καθώς περιέχει σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο. Στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένας οργανισμός.

Όπως όμως το μέλι, έτσι και αυτό το σιρόπι δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, καθώς περιέχει σάκχαρα.

Τσέκαρε και αυτά: