Αββαείο του Γουεστμίνστερ

Το αββαείο του Γουεστμίνστερ είναι για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο καθώς θα πραγματοποιηθεί η στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στις 6 Μαΐου. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον καθεδρικό ναό και αν δεν τον έχεις επισκεφτεί ακόμη, όταν θα βρεθείς στο Λονδίνο αξίζει μια βόλτα.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Πρόκειται για ανεξάρτητη εκκλησία η οποία χρησιμοποιείται για ιστορικές στιγμές που αφορούν στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και ο τελευταίος τόπος κατοικίας των σκηνωμάτωνν τους. Είναι ένα κτίριο γοτθικού ρυθμού και βρίσκεται δυτικά των ανακτόρων του Γουέστμινστερ.

Από το 1450 μέχρι το 1550 χρησιμοποιούνταν ως καθεδρικός ναός και πλέον είναι υπό τον έλεγχο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Όταν ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής στέφθηκε ο 1066, ξεκίνησε η παράδοση της στέψης όλων των Βρετανών και Άγγλων μοναρχών στο αββαείο του Γουέστμινστερ ενώ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 15 βασιλικοί γάμοι σε αυτόν.

Διαθέτει νεογοτθικούς πύργους και έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην βασιλική, αγγλική ιστορία.

Το κεντρικό κλίτος μέσα στο ναό φτάνει τα 32 μέτρα και τριγύρω θα δει κανείς αγάλματα και ανάγλυφες παραστάσεις ενώ το ασπρόμαυρο δάπεδο το 17ου αιώνα σου τραβά την προσοχή.

Το αββαείο είναι ένας χώρος με τρομερή ενέργεια καθώς έχουν σημειωθεί σπουδαία γεγονότα και ο κόσμος που το επισκέπτεται μπορεί να ανακαλύψει σπουδαία πράγματα και να θαυμάσει τη μοναδική αρχιτεκτονική.

Κάνει μια “βόλτα” μέσα στο αββαείο μέσω το βίντεο :

Τα ταφικά μνημεία

Πολλοί διάσημοι συγγραφείς, ηθοποιοί, αρχιτέκτονες, ποιητές, πολιτικοί επιστήμονες και βασιλιάδες έχουν το δικό τους ταφικό μνημείο στο αββαείο και ο κόσμος μπορεί να τα επισκεφτεί τις ημέρες που επιτρέπεται.

Το τελευταίο γεγονός που θα σημειωθεί στο αββαείο είναι η στέψη του βασιλιά Καρόλου και έχουν ήδη μπει στον κεντρικό χώρο τα έπιπλα που θα καθίσει ο βασιλιάς και η βασιλική σύντροφος.

Τσέκαρε και αυτά: