Αυτοκίνητο

Όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται για πολύ καιρό σε ακινησία και θέλουν να το “ξεκουνήσουμε”, πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες διαδικασίες διότι έχει και αυτό ανάγκες και δεν μπορεί να βγει ξαφνικά στο δρόμο.

Αφού έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα με ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να προχωρήσεις σε κάποιους ελέγχους που αφορούν το όχημα και τη μηχανή του. Ειδικά, αν προετοιμάζεσαι για κάποιο ταξίδι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα ελαστικά πρέπει να ελεγχθούν για τον αέρα τους και ίσως χρειαστεί να τα αλλάξεις ή να γίνουν κάποιες διαδικασίες με τον μηχανικό έτσι ώστε να κυλούν σωστά στο δρόμο διότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να τα επηρεάσουν.

Το λιπαντικό που βρίσκεται στον κινητήρα θα πρέπει να αντικατασταθεί καθώς χάνει τη δομή του όταν το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία και θα πρέπει να συμπληρωθούν υγρά όπως είναι ο ψυκτικό.

Μην ξεχνάς πως είναι σημαντικό να καθαρίσεις το όχημα σου εσωτερικά και εξωτερικά διότι ο καιρός και η κλεισούρα μπορεί να δημιουργήσουν θέματα και ο έλεγχος στην μηχανή είναι απαραίτητος διότι μπορεί να υπάρχει κάποιο τρωκτικό το οποίο έχει σκαρφαλώσει και μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα διότι τους αρέσει να μασούν τα καλώδια.

Η συντήρηση του οχήματος πρέπει να γίνεται σωστά και πρέπει να βρεις έναν ακόμα μηχανικό στον οποίο θα έχεις εμπιστοσύνη και θα μπορεί να σου επαναφέρει το όχημα σε καλή κατάσταση για να είσαι ασφαλής.

 

Τσέκαρε και αυτά: