Αυτοκινητόδρομοι

Αυτοκινητόδρομοι: Αυστραλοί επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στη δημιουργία δρόμων από ανακυκλωμένο πλαστικό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Με τη στήριξη του Αυστραλιανού Συμβουλίου έρευνας, Austroads, και τοπικών παραγόντων, οι επιστήμονες έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τα ανακυκλωμένο πλαστικό και να δημιουργήσουν πράγματα τα οποία θα είναι πολύ χρήσιμα.

Μιλώντας στο Drive, ο καθηγητής, Φιλίπο Γκιοστόζ, επιβεβαίωσε τη χρήση του ανακυκλωμένου πλαστικού το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει πολυμερή στοιχεία που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά τις τελευταίες δεκαετίες για να δημιουργηθούν αυτοκινητόδρομοι.

“Μετρήσαμε την επιφάνεια της τριβή στο εργαστήριο, και η παρουσία του πλαστικού δεν προκάλεσε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα”, είπε ο καθηγητής όταν ρωτήθηκε για την επίδραση της στην απόσταση που διανύεται από μια ρόδα.

“Σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε ένα μέγεθος από 0.5 μέχρι και 1 της % ανακυκλωμένο πλαστικό σε ολόκληρο το οδικό μείγμα” και είπε πας πως θα είναι λιωμένο κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

“Αυτό που επηρεάζει σημαντικά την τριβή, είναι η μικρό και η μάκρο τεχνική στο σύνολο και το πλαστικό θα λιώνει κατά την διάρκεια της παραγωγής στην θερμοκρασία που πρέπει”, είπε ο καθηγητής.

Τσέκαρε και αυτά: