Detox

Detox: Όσο χρόνο κι αν δεν έχετε, δεν πρέπει ποτέ να παραμελείτε τον εαυτό σας και καλό θα ήταν να κάνετε πράγματα για εσάς και την ψυχική σας υγεία.

Το detox, είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, και έχουμε να σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να βρείτε την ηρεμία σας.

Detox – 3+1 τρόποι αποτοξίνωσης 

Μπάνιο με άλατα

Τα άλατα μπάνιου από τα αρχαία χρόνια, χρησιμοποιούνταν για τα λουτρά και για το δέρμα, καθώς έχουν την ιδιότητα να βοηθούν σε μυϊκούς πόνους. Μάλιστα, απομακρύνουν τις τοξίνες από τις αρχικές στοιβάδες του δέρματος, ενώ η συστηματική χρήση είναι ικανή να σας βοηθήσει να χάσετε τοπικό λίπος.

Δώστε βάση στην ενυδάτωση μετά το μπάνιο με άλατα, με νερό και κρέμα σώματος.

Γαλακτοκομικά προϊόντα και τσάι

Ένα ρόφημα για αποτοξίνωση λίγο πριν τον ύπνο είναι ιδανικό, για να περάσει το βράδυ με ηρεμία. Μία καλή επιλογή είναι κάποιο αντιοξειδωτικό τσάι με κουρκουμά και πιπέρι.

Σίγουρα, η διατροφή και το νερό είναι βασικά για την αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ σημαντικά είναι επίσης τα γαλακτοκομικά προϊόντα για τη λειτουργία του σώματος και του μεταβολισμού.

Περάστε λιγότερο χρόνο στα social media

Έχουν γίνει αμέτρητες έρευνες πάνω σε αυτό το κομμάτι, οπότε σίγουρα είναι βασικό για το detox σου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την ψυχική υγεία των ανθρώπων, οπότε καλό είναι να μπαίνουμε στη διαδικασία να αντικαθιστούμε το άσκοπο scroll στο Instagram με άλλες δραστηριότητες.

Βιταμίνη A, B, C, και D

Όπως προαναφέραμε η διατροφή είναι βασικό θεμέλιο της αποτοξίνωσης, άρα καλό είναι να να γεμίζουμε το πιάτο με θρεπτικές τροφές.

Μία καλή επιλογή είναι η νηστεία για να κάνουμε αποτοξίνωση, ωστόσο πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες βιταμίνες στον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, το λεμόνι, οι πιπεριές, το σπανάκι, ο σολωμός, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, παντζάρια και άλλα.

Τσέκαρε και αυτά:

Δημήτρης Μοθωναίος: Το βιογραφικό, η ηλικία, η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση και η σεξουαλική κακοποίηση

Ταξίδι: Πού μπορείτε να πάτε το Σαββατοκύριακο