Ελληνικά νησιά

Ελλάδα «βλέπει» η Daily Telegraph στη νέα εκτενή έρευνα της με τους πιο σαγηνευτικούς προορισμούς για εφέτος το καλοκαίρι και τα ελληνικά νησιά.

Αξιολογώντας μια σειρά παραγόντων, η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα επιλέγει 20 νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο που προσφέρονται για ιδανικές διακοπές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ξεκινώντας αντίστροφα, ο κατάλογος περιλαμβάνει την Κάρπαθο της αυθεντικότητας. Ακολουθούν η Χίος των αρωμάτων, τα πανέμορφα Κύθηρα και η Πάτμος ως το νησί της Αποκάλυψης που αποτελεί «καταφύγιο» χαλάρωσης.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η μοναδική Σαντορίνη, το γοητευτικό Μεγανήσι, η εντυπωσιακή Σκόπελος του Mamma Mia, η λαμπερή Σκιάθος, η καθιερωμένη Κως, η Εύβοια των πολλών επιλογών, η ιστορική Λέσβος, η γραφική Κέρκυρα, η Λευκάδα που προσεγγίζεται οδικώς, η κοσμοπολίτικη Μύκονος και η Ζάκυνθος των περιπατητών.

Τις πέντε πρώτες θέσεις της λίστας της Daily Telegraph καταλαμβάνουν η αξιοθαύμαστη Ρόδος, η διαχρονική Ύδρα, η Σάμος με την πλούσια ιστορία και τα εξωτικά νερά, η μυθική Κρήτη και η Κεφαλονιά που διαθέτει όλα όσα έχει ονειρευτεί ο ταξιδιώτης.

Τσέκαρε κι αυτό: