Eurovision 2023

Ο Β’ημιτελικός της Eurovision 2023 αναμένεται να ξεκινήσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) στο Liverpool Arenaστην πόλη της Βρετανίας, Λίβερπουλ και 16 χώρες, ανάμεσα τους και η δική μας, θα διαγωνιστούν με στόχο να πάρουν το “χρυσό εισιτήριο” για τον τελικό που θα διεξαχθεί στο ίδιο στάδιο το Σάββατο 13 Μαΐου.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Η Ελλάδα όπως και η Κύπρος συμμετέχουν στον δεύτερο ημιτελικό και οι δυο καλλιτέχνες, Βίκτωρας Βερνίκος και Andrew Lambrou, θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με σκοπό να μπουν στον τελικό!

Ο Β’ ημιτελικός θεωρείται πιο “ήπιος” σε σχέση με τον πρώτο καθώς δεν αποτελείται από τα πολύ δυνατά φαβορί. Όμως, οι ανατροπές δεν αποκλείονται και όλα θα κριθούν στο τέλος του.

Οι χώρες που ψηφίζουν – πέραν των συμμετεχόντων – είναι η Ουκρανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Oι χώρες που διαγωνίζονται είναι οι εξής:

  1. Δανία
  2. Αρμενία
  3. Ρουμανία
  4. Εσθονία
  5. Βέλγιο
  6. Κύπρος
  7. Ισλανδία
  8. Ελλάδα
  9. Πολωνία
  10. Σλοβενία
  11. Γεωργία
  12. Σαν Μαρίνο
  13. Αυστρία
  14. Αλβανία
  15. Λιθουανία
  16. Αυστραλία

Οι χώρες θα εμφανιστούν με τη σειρά που τις βλέπεις στην παραπάνω λίστα!

O Victor Vernicos και το τραγούδι του

Ο 16χρονος καλλιτέχνης ανέλαβε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2023 και με το τραγούδι του, “What the say” αποφασίστηκε πως θα είναι το πρόσωπο που θα δώσει το παρών στην Liverpool Arena.

O νεαρός τραγουδιστής επέλεξε σε πολύ μικρή ηλικία να αναλάβει έναν πολύ δύσκολο ρόλο και πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί για την επιλογή του.

Η 1η πρόβα που έγινε στο στάδιο όπου όλοι οι καλλιτέχνες των χωρών που συμμετέχουν, δεν ικανοποίησε τα “αυτιά” πολλών στην Ελλάδα και όλοι αναρωτιούνται αν τελικά θα καταφέρει ο τραγουδιστής να πάει κόντρα στα προγνωστικά που τον θέλουν εκτός τελικού.

Τσέκαρε και αυτά: