Eurovision 2023

Ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2023 ολοκληρώθηκε και οι 15 καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν τις χώρες, προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό έτσι ώστε να μπορέσουν να “κλειδώσουν” τη θέση τους στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα τραγούδια των “Big Five” – Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία και η νικήτροα χώρα Ουκρανία – δε διαγωνίζονται στους ημιτελικούς και έχουν απευθείας “πρόσβαση” στον τελικό ενώ στον πρώτο ημιτελικό ψήφισαν οι :Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.

Οι χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στο Liverpool Arena ήταν οι:

  1. Νορβηγία
  2. Μάλτα
  3. Σερβία
  4. Λετονία
  5. Πορτογαλία
  6. Ιρλανδία
  7. Κροατία
  8. Ελβετία
  9. Ισραήλ
  10. Μολδαβία
  11. Σουηδία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Τσεχία
  14. Ολλανδία
  15. Φινλανδία

Oι χώρες εμφανίστηκαν με τη σειρά που βλέπεις στην παραπάνω λίστα και η Νορβηγία, ως ένα από τα πολύ δυνατά φαβορί έδωσε τον ρυθμό για να κυλήσει ευχάριστα η βραδιά του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2023!

Η Μαρία Καζάκου και η Τζένη Μελιτά προσπάθησαν να μεταφέρουν με τον δικό τους τρόπο τον “παλμό” του Liverpool Arena και είδαμε όλες τις χώρες να παρουσιάζουν το δικό τους act.

Ένα από τα highlight της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της γνωστής τραγουδίστριας, Ρίτα Όρα η οποία διασκέδασε τον κόσμο με τις επιτυχίες της και επέλεξε να φορέσει μια μαύρη δημιουργία η οποία θύμιζε… γυναίκα αράχνη με δυο εξογκώματα! Ήταν πολύ καλή φωνητικά, αλλά το look παίρνει “1” (όλα μας τα έμαθες Στέλιο Κουδουνάρη).

Σίγουρα, ξεχωρίσαμε κάποιες συμμετοχές καθώς στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίστηκαν τρία μεγάλα φαβορί και περιμένουμε με αγωνία τον Β’Ημιτελικό όπου διαγωνίζεται η Ελλάδα και η Κύπρος. Ο Β’ Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2023 στον ίδιο χώρο που διεξήχθει ο πρώτος γύρος του μεγάλου διαγωνισμού.

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να πάρουν το “χρυσό εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό είναι οι εξής:

  1. Κροατία
  2. Μολδαβία
  3. Σουηδία
  4. Φινλανδία
  5. Τσεχία
  6. Ισραήλ
  7. Πορτογαλία
  8. Ελβετία
  9. Σερβία
  10. Νορβηγία

Την Πέμπτη ο Β’Ημιτελικός

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου και οι χώρες που διαγωνιστούν είναι οι :

  1. Δανία
  2. Αρμενία
  3. Ρουμανία
  4. Εσθονία
  5. Βέλγιο
  6.  Κύπρος
  7. Ισλανδία
  8. Ελλάδα
  9. Πολωνία
  10. Σλοβενία
  11. Γεωργία
  12. Σαν Μαρίνο
  13. Αυστρία
  14. Αλβανία
  15. Λιθουανία
  16. Αυστραλία

Τσέκαρε και αυτά: