Φθινοπώρο

Ένα από τα σημάδια για να καταλάβεις ότι ήρθε το φθινόπωρο, είναι όταν ξυπνάς και βλέπεις ότι έξω είναι ακόμα σκοτεινά.

Είναι γεγονός ότι όταν βλέπουμε σκοτάδι, κάνει πιο δύσκολο το να σηκωθείς από το κρεβάτι και πολλοί αισθάνονται πιο κουρασμένοι το φθινόπωρο.

Η Lisa Artis, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του The Sleep Charity, έδωσε την απάντηση στο γιατί αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι μιλώντας στη Metro.

Αναλυτικά είπε:

“Το φθινόπωρο σκοτεινιάζει από νωρίς το απόγευμα, πράγμα που σημαίνει ότι η μελατονίνη (η ορμόνη του ύπνου) παράγεται νωρίτερα και μας κάνει να νυστάζουμε. Το γεγονός πως αργεί να ξημερώσει σε σχέση με το καλοκαίρι, τα επίπεδα μελατονίνης μας παραμένουν υψηλά, που σημαίνει ότι νιώθουμε υπνηλία όλη την ημέρα”.

Παράλληλα, προτείνει να έχουμε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι, με δυνατό ήχο, να ανάβουμε αμέσως τα φώτα και να κάνουμε ένα κρύο ντους για να ξυπνάμε καλύτερα και να μην αισθανόμαστε κοιμισμένοι.

Ανοίξτε τις κουρτίνες σας ώστε μόλις αρχίσει να ξημερώνει σιγά σιγά θα αισθανθείτε τα οφέλη. Σκεφτείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θεραπεία με light box εάν πραγματικά δυσκολεύεστε”, συμπλήρωσε.

Τέλος, μας συμβουλεύει να φτιάξουμε το μοτίβο του ύπνου μας και να αποφεύγουμε το αλκοόλ, καθώς παρ’ όλο που μας κάνει να νυστάζουμε πιο εύκολα, δεν θα μας προσφέρει ποιοτικό ύπνο.

Τσέκαρε και αυτά:

Survivor: Ποια παίκτρια πρόκειται να αποκτήσει παιδί 

Μπισκότα με κανέλα: Η πιο νόστιμη συνταγή