Iron Maiden

Μια από τις πιο εμβληματικές heavy metal μπάντες σε όλον τον πλανήτη είναι οι Iron Maiden. Τα τραγούδια τους έχουν μείνει αναλοίωτα στον χρόνο και τα στάδια στα οποία παίζουν και οι μουσικές σκηνές, γεμίζουν πάντα με κόσμο!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και περίφημα τραγούδια της γνωστής μπάντας είναι το “Alexandre the great”. Μια ωδή που έγραψε ο Βρετανός Steve Harris – μέλος του συγκροτήματς – καθώς πάντα θαύμαζε τον μεγάλο στρατηγό.

Η μπάντα από τη Βρετανία ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιοδεία από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενία και για πρώτη φορά ο κόσμος απόλαυσε το κομμάτι live. Καταλαβαίνεις πως έγινε πανικός!

Το τραγούδι το όπιο μπορεί να βρει κανείς στο άλμπουμ “Somewher in Time” το οποίο κυκλοφόρησε το 1986 δεν είναι από αυτά που εντάσει στη λίστα του το συγκρότημα διότι είναι ένα μεγάλης διάρκειας τραγούδι.

Το κομμάτι διαρκεί περίπου 8 λεπτά και έχει αρκετά σόλο κιθάρας μέσα σε αυτό ενώ τα λόγια του είναι πολλά και αρκετά δύσκολο να τα θυμηθεί κάποιος!

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι της μουσικής που θεωρούν πως το κομμάτι έχει πολιτικό νόημα και  παράλληλα η μπάντα ανησυχεί πως μπορεί να ξεχάσει τα λόγια ή τον ρυθμό λόγω της έκτασης του!

Mια epic στιγμή που δεν θα ζήσει κάποιος εύκολα!

Οι Iron Maiden βγήκαν στη σκηνή με το κομμάτι “caught Somewhere in Time” και επειτα συνέχισαν τη συναυλία τους με ένα σετ εξαιρετικών τραγουδιών που όλοι έχουμε τραγουδήσει μέσα στα χρόνια!

Στη συναυλία έπαιξαν πολλά κομμάτι τα οποία δεν έχουν ακουστεί live τα τελευταία χρόνια όπως το Prisoner ενώ ο κόσμος έζησε μεγάλες στιγμές! Και όλοι αναρωτιόμαστε αν θα έρθουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή μπας και τους θαυμάσουμε!

Τσέκαρε και αυτά: