Καμίλα

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί, πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή για δαχτυλογραφηθούν κείμενα έχουν καταναλωθεί και πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για ένα πρόσωπο το οποίο κανείς δεν περίμενε ποτέ πως θα αποκαλέσει “βασίλισσα”... Και το όνομα αυτή; Καμίλα. Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου και επίσημο μέλος της βρετανικής, οικογένειας.

Ένα πρόσωπο το οποίο κατάφερε μέσα στα χρόνια να γίνει σχετικά συμπαθής στο βρετανικό λαό, αφού αναγκαστικά θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να αφήσουν στην άκρη το γεγονός πως ήταν εκείνη που χαρακτηρίστηκε ως η “πέτρα του σκανδάλου” στο γάμο του τότε πρίγκιπα Καρόλου και της αγαπημένης πριγκίπισσας του λαού, Νταΐανα.

Η Καμίλα χαρακτηρίστηκε κάποτε από τον κόσμο ως η “πιο μισητή γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο” και μετά το σκάνδαλο που αφορούσε στο ερωτικό τηλεφώνημα με τον Κάρολο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από ανώνυμη πηγή, το επιτελείο του εραστή της προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να τη συστήσει στον κόσμο ως τον έναν και μοναδικό έρωτα που γνώρισε ο λατρεμένος της Charles.

Με αφορμή την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και τη δική της (δυστυχώς, θα τη δούμε βασίλισσα), ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μπας και κάποιο κύτταρο του οργανισμού μας τη συμπαθήσει λίγο παραπάνω.

Η καταγωγή, η ηλικία και όσα έκανε σε νεαρή ηλικία

Η βασιλική σύζυγος γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Ιουλίου του 1947 και μεγάλωσε στο Ανατολικό Σάσεξ στην εξοχική κατοικία Λέινς και στο Νότιο Κένσινγκτον. Η μητέρα της, Ρόζαλιντ Σαντ καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και ο πατέρας της,Μπρους Σαντ , ήταν αξιωματικός του βρετανικού στρατού και επιχειρηματίας.

Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα και προσπαθούσε πάντα να βρίσκεται κοντά σε γάτες, σκυλιά και άλογα. Μάλιστα, η ιππασία ήταν κάτι που της άρεσε πολύ να κάνει.

Σπούδασε στην Αγγλία, στη Γαλλία και στην Ελβετία και εργάστηκε σε διάφορες βρετανικές επιχειρήσεις αλλά κυρίως ασχολιόταν με διάφορες κοινωνικές δράσεις.

Ο γάμος με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς

Η κόρη του επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στο χώρο της οινοποιίας, γνώρισε στα τέλη του ’60 τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς ο οποίος ήταν τότε αξιωματικός του στρατού ξηράς της Βρετανίας και ανέπτυξαν μια ερωτική σχέση η οποία οδηγήθηκε σε γάμο το 1973.

Οι δυο τους απέκτησαν δυο παιδιά, τον Τομ και την Λώρα. Μάλιστα, ο Τομ είναι βαφτισιμιός του Καρόλου.

Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει το 1994 παρόλο που για πολλά χρόνια ζούσαν χωριστά και ο καθένας έκανε τη ζωή του. Και όταν οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο τους, ο Άντριου αποφάσισε να παντρευτεί μετά από έναν χρόνο, ξανά.

Η γνωριμία και η σχέση με τον Κάρολο

Παρόλο που ήταν στους ίδιους κύκλους, η Καμίλα και ο Κάρολος άργησαν να γνωριστούν και η πρώτη τους επαφή φέρεται να έγινε το 1971. Από τις πρώτες τους επαφές ήρθαν πολύ κοντά και ανέπτυξαν ερωτικές επαφές, αλλά ο γάμος της με τον Άντριου και το γεγονός πως ο Κάρολος έφυγε για τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις “πάγωσε” τη σχέση τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν σε διάφορες ιστορίες πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήθελε τον γιο να παντρεύεται μια γυναίκα σαν την Camilla ενώ υπάρχουν και αναφορές που λένε ότι ήθελε να πάρει μια σύζυγο η οποία ήταν πιο νέα και ικανή να φέρει στη ζωή δυνατούς διαδόχους.

Η παράνομη σχέση και ο θάνατος της Νταΐάνα

Ο Κάρολος γνώρισε την Νταΐάνα και πολύ σύντομο αποφασίστηκε πως οι δυο τους θα γίνουν το νέο πριγκιπικό ζευγάρι, αφού φαινομενικά ήταν πολύ ταιριαστοί. Η Νταΐάνα ήταν μια νεαρή γυναίκα η οποία θα έδινε στη μοναρχία αυτό που χρειαζόταν. Μια “φρεσκάδα”. Και έτσι έγινε! Ο κόσμος λάτρεψε αυτή τη νέα σχέση αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του Καρόλου ήταν πάντα εκείνη η γυναίκα την οποία δεν κατάφερε να βάλει στη βασιλική οικογένεια.

Ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκαν και απέκτησαν δυο γιους, τον Γουίλιαμ και τον Χάρι! Αλλά ο Κάρολος δεν μπόρεσε να χαρεί την οικογένεια του και κατέφευγε στην παράνομη αγκαλιά της Καμίλα γιατί με αυτήν ήθελε να είναι πραγματικά. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα βλέποντας τη συμπεριφορά του συζύγου της, προσπάθησε να κάνει πράγματα για τον φέρει κοντά της αλλά όπως είχε δηλώσει “ήταν τρεις σε αυτό το γάμο”. Έτσι, επέλεξε να κάνει τη δική της ζωή και προσπάθησε να βρει τον έρωτα στα μάτια άλλων ανδρών.

Το πριγκιπικό ζευγάρι χώρισε το 1996 και ο Κάρολος ήταν ελεύθερος να βρίσκεται με τη γυναίκα που όλη η Βρετανία μίσησε καθώς θεωρήθηκε από πολλούς υπεύθυνη για τη διάλυση του γάμου τους.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 και μετά από λίγο καιρό το νέο ζευγάρι άδραξε την ευκαιρία και επέλεξε να κάνει τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του.

Το περίφημο “Καμίλαγκεϊιτ”

Το 1993 ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα βασιλικά σκάνδαλα στη Βρετανία καθώς δημοσιοποιήθηκε μια προσωπική συνομιλία που είχε ο τότε πρίγκιπας Κάρολος με την ερωμένη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Και έγινε πραγματικά πανικός.

Ο Κάρολος έχοντας ιδιαίτερες ορεξούλες ακούστηκε στην τηλεφωνική γραμμή να λέει στην ερωμένη του πως θα ήθελε να ζει μέσα στο παντελόνι της και εκείνη τον ρώτησε “ως εσώρουχο;”. Αμέσως, εκείνος της απάντησε ως “ταμπόν” γιατί μπορεί να τον πετάξει πολύ σύντομα (και ανασφαλής) .

Το σκάνδαλο ήταν τόσο μεγάλο και δεν “μαζευόταν” από πουθενά. Η Καμίλα λάμβανε γράμματα μίσους, ο Κάρολος είχε διασυρθεί πλήρως και το Παλάτι προσπάθησε να επιστρατεύσει τους καλύτερους επικοινωνιολόγους για να μπορέσει να φτιάξει την εικόνα και των δυο.

Ο γάμος με τον Κάρολο και η προσπάθεια για καταξίωση

Το 2005, ο Κάρολος και η τότε σύντροφος του αρραβωνιάστηκαν με την ευχή της βασίλισσας Ελισάβετ και στις 9 Απριλίου του 2005 παντρεύτηκαν.

Η Καμίλα ήταν επίσημα η δούκισσα της Κορνουάλης και προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για να δείξει στον βρετανικό λαό πως αξίζει να είναι στη Βασιλική οικογένεια. Αλλά πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν την Νταϊάνα. Η ανάγκη για καταξίωση ήταν μεγάλη καθώς η βασιλική οικογένεια ήθελε να γίνει αγαπητή στον κόσμο αλά ήταν δύσκολο.

Έχει κάνει πολλά φιλανθρωπικά έργα, έχει παραστεί όπου χρειάζεται και δεν έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο βρετανικός Τύπος. Αλλά ο κόσμος ήθελε άλλο πρόσωπο δίπλα στον Κάρολο.

Ο Κάρολος και η Καμίλα είναι πλέον το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας και τα στέμματα τους είναι αυτά που επιβεβαιώνουν πως έχουν ανέβει στο υψηλότερο βάθρο. Και από παράνομη ερωμένη…. έγινε έτσι απλά… βασίλισσα της Βρετανίας!

Τσέκαρε και αυτά: