Καναπές

Ο καναπές είναι ένα από τα μέρη του σπιτιού που περνάμε ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας, οπότε σίγουρα θα θέλουμε να είναι καθαρός.

Βέβαια είναι μία από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού, ενώ ειδικά αν υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια, σίγουρα λερώνεται περισσότερο και πιο γρήγορα.

Καναπές – Πώς να τον καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε την ηλεκτρική σκούπα και να τον σκουπίσετε για να φύγουν σκουπιδάκια και σκόνη. Αυτό το βήμα καλό θα είναι να το κάνετε έστω και μία φορά την εβδομάδα, για να μην μαζεύει σκόνη, ή ακόμα και να δημιουργούνται αλλεργίες.

Δεύτερο στάδιο είναι να απομακρύνετε την κακοσμία και να δώσετε μία αίσθηση φρεσκάδας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον καναπέ και να την αφήσετε να δράσει για μισή ώρα. Έπειτα παίρνετε πάλι την ηλεκτρική σκούπα και σκουπίζετε.

Τελευταίο βήμα είναι να αφαιρέσετε τους λεκέδες, ωστόσο καλό είναι όταν δημιουργείται ο λεκές να καθαρίζεται αμέσως. Για την απομάκρυνση των λεκέδων παίρνετε ένα απορρυπαντικό ρούχων και τρίβετε το σημείο του λεκέ. Τέλος με ένα νωπό πανάκι σκουπίζετε τον λεκέ και το αφήνετε να στεγνώσει εντελώς. Αν δεν καθαρίσει εντελώς κάνετε ξανά την ίδια διαδικασία.

Τσέκαρε και αυτά:

Αστέρας Βουλιαγμένης: Το brunch menu του Matsuhisa Athens

Ύπνος: Πώς να κοιμάσαι καλύτερα