Καναπές

Ο καναπές είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για ένα σαλόνι, καθώς δεν αρκεί μόνο να είναι όμορφος, αλλά και άνετος, ενώ θεωρείται επένδυση καθώς είναι ένα έπιπλο που κρατάει για χρόνια.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να τον κρατήσεις “σαν καινούργιο”, όμως σου έχουμε μερικά tips για να τον κρατήσεις όσο μπορείς σε άριστη κατάσταση.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

1)Συχνός καθαρισμός

Μερικά από τα πράγματα που επηρεάσουν το ύφασμα του καναπέ με την πάροδο του χρόνου είναι η σκόνη, η βρωμιά και οι διαρροές. Άρα, καλό είναι να σκουπίζεις τακτικά τον καναπέ σου με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεις τα ήπια υπολείμματα και να καθαρίζεις αμέσως τους λεκέδες για να μην αφήσει “στάμπα”.

2) Να γυρίζετε συχνά τα μαξιλάρια

Όπως είναι λογικό, τα μαξιλάρια του καναπέ είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη πίεση, αφού καθόμαστε και ξαπλώνουμε, οπότε καλό είναι για να κρατήσουν το σχήμα τους να περιστρέφονται συχνά. Έτσι το βάρος θα κατανέμεται ομοιόμορφα και θα κρατήσουν παραπάνω.

3)Χρησιμοποίησε υποβραχιόνιο και καλύμματα

Ο καναπές είναι πιο επιρρεπής στους λεκέδες από φαγητά, ή από τα έλαια του σώματός μας, οπότε καλό είναι να χρησιμοποιούμε καλύμματα και υποβραχιόνιο, που προστατεύει, αλλά αφαιρείται και καθαρίζεται.

4)Μην αφήνεις μεγάλη πρόσβαση σε κατοικίδια

Σίγουρα θα πρέπει να βάλεις όρια στα κατοικίδια, αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα φθαρεί ο καναπές, καθώς εκείνα δεν έχουν την ίδια λογική με εμάς και μπορεί να γρατζουνίσουν ή να τον μασήσουν.

5)Συντήρηση

Ο καναπές μία φορά το χρόνο καλό είναι να καθαρίζεται επαγγελματικά, καθώς μπορεί να αφαιρέσει επίμονες βρομιές και λεκέδες, να αναζωογονήσει το ύφασμα και να παρατείνει τη συνολική διάρκεια ζωής του.

Τσέκαρε και αυτά:

Χριστίνα Ζιώγα: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, το Fame Story και η συνεργασία με τον Βέρτη

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η εμφάνιση μετά τον χαμό της μητέρας του