Κουνούπια

Τα κουνούπια είναι από τα έντομα που μας “δαιμονίζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς δε σταματούν να κάνουν την εμφάνιση τους όπου και αν βρισκόμαστε ενώ όταν κοιμόμαστε έρχονται πολύ ύπουλα στα αυτιά μας και κάνουν ένα πολύ εκνευριστικό ήχο που δε μας αφήνει να κοιμηθούμε!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Τα συγκεκριμένα έντομα τα οποία τριγυρνούν στους χώρους με σκοπό να βρουν εύκολη λεία και να μας ρουφήξουν το αίμα, επιλέγουν συγκεκριμένους ανθρώπους για να απολαύσουν τους “χυμούς” τους.

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ομάδες αίματος οι οποίες είναι πιο ιδιαίτερες για τα έντομα αυτά, και πλησιάζουν πολύ εύκολα τους ανθρώπους που έχουν ομάδα αίματος 0 ενώ οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή. Πολλοί άνθρωποι – το 85% περίπου – εκπέμπει ένα χημικό σήμα μέσω της επιδερμίδας τους το οποίο “μαρτυρά” την ομάδα αίματος και βοηθά τα κουνούπια να αναγνωρίσουν πιο εύκολα αυτό που ζητούν.

Ένα ακόμη πράγμα που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τα κουνούπια και θέλουν να σε τσιμπήσουν είναι το διοξείδιο άνθρακα το οποίο εκπέμπει ένας άνθρωπος.

Στο στόμα τους υπάρχει ένα όργανο το οποίο μπορεί να εντοπίσει το διοξείδιο του άνθρακα και όταν βρεθεί στο τοπίο ένας άνθρωπος – συνήθως είναι οι πιο μεγαλόσωμοι – ο οποίος εκπέμπει ποσότητες τότε σπεύδουν να τον τσιμπήσουν!

Τσέκαρε και αυτά: